Ga naar hoofdinhoud

Seminar ‘Storingzoeken in motoren en aandrijvingen’

In samenwerking met de Fluke Acadamy organiseert Havé-Digitap op 26 oktober aanstaande in Bleskensgraaf het hands-on seminar ‘Storingzoeken in motoren en aandrijvingen’. Het doel van dit seminar is om aan de hand van theorie en praktijk te laten zien, hoe effectiever storingen gezocht kunnen worden in motoren en frequentiegeregelde aandrijvingen.

Een onderhoudstechnicus staat continu onder tijdsdruk, een storing aan een motor of frequentiegeregelde aandrijving moet snel worden opgelost om downtime te voorkomen of te verminderen. Reparaties moeten zo goedkoop mogelijk worden uitgevoerd. Tijdens het seminar wordt het diagnose stellen behandeld; gaat het om een storing aan een onderdeel, is het een installatieprobleem of een applicatie kwestie. Hierdoor kan de downtime worden verminderd of zelfs voorkomen én kan worden bespaard op reparatiekosten.

Programma
Het seminar begint met de basistheorie van de werking van de belangrijkste elementen binnen een motorbesturingssysteem, een veiligheidsoverzicht en een overzicht van typische storingen in een motorsysteem. Daarna worden de belangrijkste metingen en probleemoplossende technieken toegelicht, verdeeld in drie segmenten door de meetpunten: Drive Input, Drive and Drive Output en Motor and Drive Train.

de drie meetpunten: Drive Input, Drive and Drive Output en Motor and Drive Train
de drie meetpunten: Drive Input, Drive and Drive Output en Motor and Drive Train
 
Voor elk van deze storingen gaat het seminar in op de meest geschikte meettheorie en meettechnieken en de basisuitleg van de resultaten. Met de hands-on praktijkoefeningen wordt de theorie direct in de praktijk toegepast.
Het seminar vindt plaats op woensdag 26 oktober 2011 in Bleskensgraaf van 9.00 tot 16.00 uur. De kosten bedragen € 125,- exclusief BTW per persoon. Een uitgebreide lunch is uiteraard inbegrepen. Klik hier voor meer informatie of stuur een E-mail.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven