Ga naar hoofdinhoud

Seminar over perslucht en energiemanagement

Duurzaamheid staat bij het Nederlandse bedrijfsleven overal op de agenda. Niet alleen de multinationals zijn er mee bezig, ook een grote groep MKB bedrijven is hiermee aan de slag. Voor bedrijven uit de Nederlandse maakindustrie die de grootste energieslurper willen aanpakken, organiseren drie bedrijven uit de persluchtwereld het seminar Lucht 2013.

Het seminar op 30 mei in Venlo wordt georganiseerd door Ants Technology & Consulting, Kaeser Compressoren en Cythemadim Energiemanagement. Energiemanagement in het algemeen en persluchtoptimalisatie staan hierbij centraal.

Te vaak komen de initiatiefnemers in de praktijk de verkeerde prioriteiten tegen. Spaarlampen en LED-verlichting zijn prima, maar een verkeerd afgestelde persluchtinstallatie blaast wekelijks veel meer geld de lucht in. Met een gemiddelde terugverdientijd van minder dan vier maanden is persluchtoptimalisatie een concrete stap die snel zoden aan de dijk zet.

Seminar
Tijdens het ééndaagse seminar komt de hele energiematrix aan bod. Aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden leert de bezoeker waar en wanneer het het meest zinvol is om prioriteiten te stellen en stappen te zetten. Een kleinere ‘milieufootprint’ en duizenden euro’s op jaar basis besparen gaan hand in hand.

In de persluchtworkshop deelt Joan Ummels, Sustainability manager bij Mars Nederland, haar inzichten en ervaringen over het belang van persluchtmanagement. Plaats van handeling is Kloosterdorp Steyl bij Venlo, de toegangsprijs bedraagt € 295.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven