Branche nieuws

Security voor industriële netwerken

Stuxnet ligt bij iedereen nog vers in het geheugen. In menig directiekamer wordt sindsdien de vraag gesteld: kan zoiets ook bij ons in de productie of in het proces gebeuren? Met de themamiddag Security voor industriële netwerken wil het Mikrocentrum op een aantal vragen antwoord geven.

De themamiddag vindt plaats op 1 oktober. Om het aantrekkelijk te maken, wordt de themamiddag gehouden bij het nieuwe Cyber Security Lab van TNO in Delft (foto). Een rondgang over het lab is onderdeel van het programma

Op het programma staan onder meer sprekers van Phoenix Contact, verzekeringsmaatschappij Hiscox Nederland en gastheer TNO. Dagvoorzitter is Kees Zagers, directeur van Si-Kwadraat in Nuenen, docent bij het Mikrocentrum en auteur op het gebied van industriële elektronica en netwerken.

De sprekers zullen op deze dag niet al te diep ingaan op de technische details van virussen, botnets en firewalls. Het is de bedoeling om praktische richtlijnen te geven voor de beveiliging. Onder meer wordt bekeken of het ‘plat maken’ van de automatiseringspyramide en standaardisatie op PC en Ethernet wel zo’n goed idee was.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven