Ga naar hoofdinhoud

Schunk organiseert seminar over servicerobots

Onderzoek, ontwikkelings-trends en effectiviteit zullen de belangrijkste onderwerpen zijn op de agenda van de Schunk Expert Days Service Robotics 2011. Op 23 en 24 februari 2011 zullen deskundigen uit de gehele wereld op het gebied van servicerobots elkaar ontmoeten bij de fabrikant van klemtechnologie en grijper-systemen. Het internationale symposium van de familie-onderneming zal plaatsvinden in de fabriek voor automatise-ringsproducten van Schunk in Brackenheim-Hausen (bij Heilbronn).

Op het symposium zijn sprekers aanwezig uit onder meer Italië, Groot-Brittanië, Zweden en Japan. Behalve wetenschappers zijn ook de nodige deskundigen met een industriële achtergrond aanwezig, die verslag zullen uitbrengen over interessante praktijktoepassingen, onder meer van Audi, Metralabs (bekend van de robots tijdens de Industriële Week) en Polysius.

De Expert Days zijn een mooi platform voor het opbouwen van international netwerken en voor het bespreken van toekomstige projecten. Het symposium wordt voorgezeten door Prof.Dr. Henrik I. Christensen, die de leerstoel robotica van Kuka aan het Georgia Instutute of Technology (Atlanta, Georgia) bezet en Martin Hägele, hoofd van de afdeling Robot-systemen aan het Fraunhofer-Institut für Produktionstechnik und Automatisierung in Stuttgart.

De foto toont Polab Shuttle, het laboratoriumautomatiseringssysteem van Polysius dat wordt gebruikt voor kwaliteitsmanagement van een cementproductieproces. In dit laboratoria werken mensen en robots door elkaar heen (foto: Polysius).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven