Ga naar hoofdinhoud

‘Schone Zaak’ wint ‘Dare to have a Dream’

Tijdens het jaarlijkse live event van Dutch Dream Foundation mocht Laamia Elyounoussi, directeur/ eigenaar van schoonmaakbedrijf (en meer) Schone Zaak, de ‘Dare tot have a Dream’ Award in ontvangst nemen. Zij kreeg deze Award omdat zij gedurende het een jaar durende coaching programma ‘Dare to have a Dream’ de beste bedrijfsresultaten en -vooruitgang boekte. Thomas Pehrson, directeur van Festo Nederland, coachte haar het afgelopen jaar en ondersteunde haar bij het maken van grote stappen op financieel vlak, strategisch inzicht, leiderschap, logistiek en klantbenadering.

De Dutch Dream Foundation ondersteunt nieuwe ondernemers met een biculturele achtergrond om hen te stimuleren hun rol in de Nederlandse economie te intensiveren. Dit gebeurt onder meer door het organiseren van seminars, het initiëren en uitvoeren van onderzoeken en het samenbrengen van partijen. Eén van de projecten betreft ‘Dare to have a dream’.

Duwtje in de rug
De van oorsprong uit Marokko afkomstige Elyounoussi startte haar bedrijf Schone Zaak om mensen te helpen die potentie hebben om te werken, maar nét dat duwtje in de rug nodig hebben om te beginnen. De opzet is dat de medewerkers (zowel autochtone als allochtone) schoonmaken maar zich daarnaast ontwikkelen.

Gedurende een programma van drie jaar volgen zij eerst lessen in Nederlandse taal en een inburgeringscursus, om daarna een MBO-opleiding te volgen met baangarantie. Elyounoussi baseert de baangarantie ik op haar netwerk en de uit de garantie voortvloeiende motivatie. Wanneer haar medewerkers overstappen naar een andere baan, neemt ze weer nieuwe mensen aan.

Leerproces
Pehrson leerde haar te kijken naar doelgroepen, marges, klantenbenadering, inkopen, kosten per klant, logistiek, manier van leiding geven enzovoorts. Hierdoor kon Elyounoussi het afgelopen jaar dubbele resultaten boeken en daar was ze haar mentor Pehrson dan ook heel dankbaar voor.

Volgens de Festo-directeur was zijn pupil één van de meest fanatieke, gefocusseerde ondernemers van de deelnemers aan Dare to have a dream. Ze is klaar om in de toekomst haar bedrijf tot volle bloei te laten komen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven