Ga naar hoofdinhoud

Schneider wil bod doen op Invensys

Schneider Electric wil een vriendschappelijk bod uitbrengen op Invensys. Het Franse concern zou 3,8 miljard euro willen betalen voor zijn Engelse branchegenoot. De Engelse onderneming werd al als een potentiële overnamekandidaat gezien nadat ze haar activiteiten op het gebied van railvervoer had verkocht aan Siemens.

Schneider Electric is fabrikant van laagspanningscomponenten, onderdelen voor auto’s en industriële automatiseringssystemen. De onderneming heeft tot 8 augustus de tijd om zijn bod, dat hoger ligt dan de geschatte waarde van de aandelen Invensys, hard te maken. Het Engelse concern zal het bod vermoedelijk aanbevelen aan zijn aandeelhouders.

Invensys
Voor Schneider zou de overname een flinke uitbreiding van zijn industriële activiteiten betekenen, vooral richting procesindustrie. Invensys maakt software, automatiserings- en controlesystemen voor een brede groep van gebruikers, met name in de proceswereld.

Tot Invensys behoren onder meer Foxboro (procesinstrumentatie en -besturingen (foto)), Triconex (veiligheidsbesturingen), Eurotherm (procesrecorders en regelaars, frequentieregelaars), Wonderware (Scada- en MES-software), SimSci-Esscor (ontwerp-, simulatie- en optimisatiesoftware) en Avantis (asset management software)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven