Branche nieuws

Schneider Electric verhuist

Vandaag verhuist het hoofdkantoor van Schneider Electric naar een nieuwe vestiging in Hoofddorp. Het gebouw, ontwikkeld door OVG Projectontwikkeling, zit vol energiebesparende oplossingen. Het nieuwe kantoor is pilot voor het wereldwijde programma Cool Sites, dat ten doel heeft de tevredenheid van de medewerkers op het hoogste peil te krijgen.

In het nieuwe hoofdkantoor worden meerdere vestigingen, die nu verspreid zijn over Nederland, bij elkaar gevoegd. Door het creëren van één centrale locatie, kunnen medewerkers optimaal met elkaar samenwerken en worden klanten nog beter bediend. De keuze viel uiteindelijk op Hoofddorp vanwege de strategische ligging ten opzichte van het (openbaar) vervoer.

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het wereldwijde energieverbruik en de daarbij behorende CO2-uitstoot. Schneider Electric wil hier een kentering in aan brengen door ‘best practices’ te delen en inzicht in besparingen te bieden. Bezoekers en medewerkers kunnen daarom op een scherm in de hal zien hoeveel energiebesparing daadwerkelijk worden behaald.

Maatregelen
De energiebesparende maatregelen die Schneider Electric heeft genomen, zijn onderdeel van de doelstelling om eind 2014 een kwart energie te besparen ten opzichte van 2009. Het bedrijf wil de kennis die in het pand wordt opgedaan, delen met andere bedrijven.

Informatie over het energieverbruik van een gebouw is altijd verdeeld over diverse informatiebronnen en afdelingen. Met het inzetten van het eigen SmartStruxure informatiesysteem wordt deze data nu geïntegreerd in een enkel systeem. Via een ‘dashboard’ wordt de gebouwinformatie met real-time data, trends en rapporten gevisualiseerd.

Het gebouw krijgt zijn energie onder andere uit restwarmte van een naburig pand en van zonnepanelen op het dak. Energie- en watermeters, aan- en afwezigheidsdetectie, LED-verlichting en gebouwautomatisering waken over het energieverbruik. De verlichting is slim geschakeld, zodat ruimtes niet onnodig worden verlicht. In de serverruimte is onder meer ‘in row’ koeling toegepast om het energieverbruik te reduceren. Medewerkers en bezoekers met een elektrische auto kunnen deze opladen via de laadpalen voor het gebouw.

Het nieuwe bezoekadres is Taurusavenue 133, 2132 LS Hoofddorp. Het postadres is nu Postbus 1318, 2130 EK Hoofddorp. Het telefoonnummer is ongewijzigd gebleven: (023) 512 41 24 .

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven