Branche nieuws

Schneider Electric neemt Invensys over

Schneider Electric heeft met de aandeelhouders van Invensys overeenstemming bereikt om het complete aandelenpakket van deze Engelse onderneming over te nemen (zie ook elders op deze site). Door deze strategische overname verwerft Schneider Electric een stevige positie in de geïntegreerde industriële automatisering en elektro-intensieve segmenten.

Schneider Electric betaalt voor de overname 3,9 miljard pond, waarvan 1 miljard pond in eigen aandelen en 2,9 miljard pond in contanten. Het Franse concern ziet grote toegevoegde waarde in de overname van Invensys. De combinatie van bedrijven levert een wereldspeler op in industriële automatisering en geavanceerde software- en energieoplossingen.

Integratie in Industriedivisie
Schneider Electric is voornemens Invensys te combineren met de bestaande Industriedivisie. Deze divisie profiteert door de overname van een groter geografische footprint, een gebalanceerd aanbod van producten en oplossingen en een beter uitgebalanceerd aanbod voor de industrie.

Tot Invensys behoren onder meer Foxboro (procesinstrumentatie en -besturingen (foto)), Triconex (veiligheidsbesturingen), Eurotherm (procesrecorders en regelaars, frequentieregelaars), Wonderware (Scada- en MES-software), SimSci-Esscor (ontwerp-, simulatie- en optimisatiesoftware) en Avantis (asset management software).

Kosten en baten
Door de overname verwacht Schneider Electric in de komende jaren vanaf 2018 jaarlijks 400 miljoen euro extra inkomsten te generen. Ook leidt de overname vanaf 2016 tot een jaarlijkse kostenbesparing van circa 140 miljoen euro. Belastingbesparingen leveren naar verwachting een besparing op van 400 pond per jaar. De kosten van integratie worden geschat op 150 miljoen euro over de periode 2014/2015.

De transactie is onderworpen aan de antitrust-wetgeving in verschillende rechtsgebieden, aan goedkeuring door Invensys EGM en aan andere gebruikelijke voorwaarden. De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2013 voltooid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven