Ga naar hoofdinhoud

Schneider bouwt grootste fotovoltaïsche energiecentrale

AES Sole Italia, onderdeel van AES Solar, heeft Schneider Electric gekozen als hoofdaannemer van een ambitieus zonne-energie-project in Zuid-Italië. De fotovoltaïsche energie-centrale zal jaarlijks 56 GWh aan stroom genereren, voldoende voor de energie-behoefte van een stad met 40.000 inwoners. Dit bespaart 28.000 ton CO2 die een fossiele brandstofcentrale normaliter uitstoot. Het park strekt zich uit over 100 ha en is uitgerust met 600.000 zonnepanelen, goed voor een piekvermogen van 43 MW.

Schneider Electric neemt als EPC-contractor het ontwerpen, bouwen en exploiteren van de nieuwe centrale voor zijn rekening. Daarnaast voert het bedrijf het operationele beheer uit, inclusief onderhoudswerkzaamheden. Als hoofdaannemer is het bedrijf verantwoordelijk voor onder meer de opwekking, het stroomnet, de bouw van de gebouwen, de substations met de omvormers, het monitoringsysteem van de centrale en de videobewaking – inclusief toegangscontrole en de hekwerken. Het management van de centrale heeft door deze werkwijze slechts één aanspreekpunt.

Schneider Electric geeft garanties af over de energie die aan het net zal worden geleverd. Hierbij wordt rekening gehouden met de opbrengst van de zonnepanelen. Daarnaast geeft het bedrijf garanties af voor de beschik-baarheid van de installatie voor de lange termijn. Zo draagt Schneider Electric onder meer zorg voor het beschikbaar hebben van reserve-onderdelen, een 24-uurs storingsdienst en het toepassen van preventief onderhoud.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven