Ga naar hoofdinhoud

Schindler hoofdpartner Solar Impulse

Schindler (liften en rol-trappen) is als nieuwe partner toegetreden tot het Solar Impulse project. Het doel van dit project is om de allereerste vlucht om de wereld te realiseren in een vliegtuig dat uitsluitend op zonne-energie vliegt. Schindler is binnen dit project betrokken bij de ontwikkeling en ondersteu-ning van de technologie.

Schindler ziet Solar Impulse als een inspirerend ‘groen’ project. Het straalt een krachtige boodschap uit naar een wereldwijd publiek: alleen door te pionieren zal de algemene houding van de maatschappij doorbroken kunnen worden. Door te balanceren op het randje van datgene dat op basis van de huidige technologie mogelijk is, doorbreekt Solar Impulse langzaam de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Solar Impulse is een voorbeeld van innovatieve duurzaamheid en ‘grass root’ ondernemerschap. Het project gaat niet alleen over het sparen en behouden van energie, het gaat vooral om slimmer in plaats van harder werken. Door dag in dag uit in de lucht te blijven, dwingt Solar Impulse het publiek om verder te kijken en te denken: het levert overtuigend bewijs dat we onuitputtelijk gebruik kunnen maken van de energiebron die licht levert.

Van testvlucht naar wereldreis
De Solar Impulse HB-SIA is het eerste vliegtuig dat ontworpen is om dag en nacht te kunnen vliegen zonder brandstof of andere vervuilende uitstoot. Hiermee wil de organisatie laten zien welke potentie herbruikbare energie heeft. Zeven jaren van werken, berekenen, simuleren en testen door een team van zeventig man en tachtig partners hebben geresulteerd in een ‘carbon fiber’ vliegtuig met een vleugelspanne van een Airbus A340 (63,4 m) en het gewicht van een gemiddelde personenauto.

In de vleugels zijn bijna 12.000 zonnepaneeltjes verwerkt , die permanent de opgewekte zonne-energie omzetten naar vier elektromotoren met elk een maximale capaciteit van 10 pk. Daarnaast laden de zonnepanelen overdag de lithium-polymeer batterijen op die het mogelijk maken dat het vliegtuig ook ’s nachts kan vliegen.

In 2010 heeft het prototype van de HB-SIA van Solar Impulse als eerste vliegtuig ooit dag en nacht (26 uur) gevlogen zonder brandstof. Met het toetreden van Schindler in het project is er opnieuw een stap gezet in de richting van de realisatie van de allereerste vlucht rond de wereld zonder brandstof. Deze staat gepland in 2014.

Sponsors
Het Solar Impulse project wordt behalve door Schindler onder meer gesponsord door Solvay, Deutsche Bank, Bayern Material Science, EPFL, Altran en Dassault-Aviation.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven