Ga naar hoofdinhoud

Scheiding GE en Fanuc afgerond

General Electric en Fanuc hebben het proces om hun joint venture GE Fanuc op te heffen, afgerond. Door het besluit keren de respec-tievelijke onderdelen van de gezamenlijke onderneming terug naar hun moeder-bedrijf, waardoor elke onderneming zich kan concentreren op de bestaande business en daarin kan groeien. De twee onderdelen opereren nu weer onafhankelijk van elkaar als respectievelijk GE Intelligent Platforms (drive, motoren, software) en Fanuc Ltd (CNC, robots).

GE Intelligent Platforms zal doorgaan met investeringen in zijn product- en oplossingsplatforms, waardoor haar klanten concurrerend kunnen blijven opereren in een uitdagende economie. Verder wil het bedrijf zijn enterprise software verder uitbouwen als platform voor een snellere groei van het gehele portfolio van GE.

Fanuc van haar kant wil zich concentreren op haar CNC-portfolio en de mogelijkheden die haar oplossingen haar klanten kunnen bieden.

De twee bedrijven zullen wel blijven samenwerken: GE zal haar motion control en motor producten zonder onderbreking aan Fanuc blijven leveren. Verder zal GE de bestaande CNC-klanten in beide Amerika’s blijven ondersteunen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven