Ga naar hoofdinhoud

Schaeffler Groep investeert in Azië

De Schaeffler Groep zal in de komende jaren circa 300 miljoen euro investeren in Azië om haar reeds be-staande activiteiten verder uit te bouwen. Het doel van deze maatregelen is, het afstemmen van het aanbod van producten en services van de Schaeffler Groep op de toenemende vraag van haar Aziatische klanten.

De investering zal onder meer worden gebruikt om de productiecapaciteiten van de bestaande elf productievestigingen in China, India, Korea en Vietnam verder uit te bouwen. Bovendien worden naast de beide bestaande grote ontwikkelingscentra in China en Korea, ontwikkelingscentra in India en Japan gebouwd c.q. uitgebreid.

Daarnaast gaat het concern de productiecapaciteit vergroten door twee nieuwe fabrieken voor wentellagers, motor- en aandrijfcomponenten in China te bouwen en één nieuw productiebedrijf in India. De bouw van de nieuwe fabrieken zal in 2012 afgerond zijn.

Groeimarkt

Azië blijft voor het bedrijf op de lange termijn een van de grootste afzet- en groeimarkten van de wereld. De afgelopen jaren zijn de groeipercentages van alle industriesegmenten hoog. Door de uitbreiding van de bestaande productievestigingen en de bouw van drie nieuwe fabrieken versterkt men het profiel en de aanwezigheid in de Aziatische economie.

Voor de groep zijn de nabijheid bij de klanten, de lokale ontwikkeling en productie van precisieproducten voor de de automobielsector en systeem-oplossingen voor industriële toepassingen belangrijke factoren om de groeikansen in deze regio te benutten.

De stijgende vraag naar precisieproducten die energie besparen en de efficiëntie vergroten in de voertuigbouw en toepassingen in de duurzame energie sector (met de focus op windenergie) zijn belangrijke factoren. Door het actuele investeringsprogramma wil de Schaeffler Groep een belangrijke bijdrage leveren aan de economische en technische vooruitgang van het continent.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven