Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Windesheim met Fachhochschule Osnabrück

Op 15 september heeft de Christelijke Hogeschool Windesheim namens de School of Engineering & Design een samenwerkings-overeenkomst getekend met de Fachhochschule Osnabrück. Studenten van de opleidingen Industrieel Product Ontwerpen en Werktuigbouwkunde van Windesheim kunnen hierdoor een Double Degree (dubbel diploma) behalen. Ook kunnen zij, na het behalen van hun bachelordiploma, in Osnabrück een master behalen op het gebied van kunststoftechnologie.

De opleidingen Industrieel Product Ontwerpen en Werktuigbouwkunde in Zwolle komen voor een groot deel overeen met de opleidingen in Osnabrück. Temeer doordat studenten zich tijdens hun studie al kunnen verdiepen in kunststoftechnologie door het volgen van het onderdeel Polymer Product Engineer. Bij de ontwikkeling van dit onderdeel heeft het Lectoraat Kunststoftechnologie van Windesheim een grote rol gespeeld.

Double Degree
Om voor een Double Degree in aanmerking te komen, volgen de studenten van Windesheim het onderdeel Polymer Product Engineer, studeren zij een half jaar in Osnabrück en voeren in Duitsland ook hun afstudeeropdracht uit. Omgekeerd studeren studenten uit Osnabrück een half jaar op Windesheim en voeren hun afstudeeropdracht in Nederland uit.

Studenten van de opleidingen Industrieel Product Ontwerpen en Werktuigbouwkunde die het onderdeel Polymer Product Engineer hebben gevolgd, kunnen door de samenwerking in Osnabrück nu ook een masterdiploma behalen op het gebied van kunststoftechnologie.

Verdere ontwikkeling
De samenwerking tussen beide hogescholen is gericht op uitwisseling van docenten en studenten en op uitwisseling van informatie, onderzoek en innovatie op onderwijskundig gebied. Een van de speerpunten is het ontwikkelen van een gezamenlijk studieprogramma European technical business op het gebied van kunststoftechnologie. Dit kan gevolgd worden door studenten Technische Bedrijfskunde.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven