Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Trimble en Faro

Trimble en Faro hebben een strategische samenwerkings-overeenkomst gesloten voor 3D laserscanners. Onder de voorwaarden van deze overeenkomst zal Faro een gedifferentieerd OEM-product leveren aan Trimble, gebaseerd op het Faro Laser Scanner Focus3D platform.

Trimble zal het OEM-product via alle kanalen van zijn wereldwijde inspectie-, constructie- en distributienetwerken aanbieden aan inspecteurs, aannemers, ingenieurs en geomatica-professionals. Toekomstige verbe-teringen aan platform zal Faro ook aan Trimble beschikbaar stellen.

Faro brengt met de Faro Laser Scanner3D ruim dertig jaar productinnovatie op 3D-meetgebied in. Het bedrijf wil via de samenwerking met Trimble zijn 3D laserscanner platform over een breder scala van markten uitbreiden. Van zijn kant wil laatstgenoemde via zijn wereldwijde distributienetwerk zijn klanten een oplossing als onderdeel van de portefeuille aanbieden. Het Trimble OEM product wordt in het vierde kwartaal van 2012 op de mark verwacht.

Faro en Trimble
Faro (met vestiging in Eindhoven) is gespecialiseerd in 3D meettechniek. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt computergestuurde meet- en beeldapparatuur en software. De technologie maakt nauwkeurige 3D metingen, imaging en vergelijkingen mogelijk van onderdelen en samengestelde structuren binnen productie- en kwaliteitsborgingsprocessen. De apparaten worden gebruikt voor het inspecteren van componenten en samenstellingen, productie-planning, het documenteren van grote volumestructuren in 3D, landmeet-kunde en constructie, maar ook voor onderzoek en de reconstructie van plaatsen delict.

Trimble zet technologie in om veldwerkers en mobiele medewerkers bij bedrijven en de overheid productiever te maken. Oplossingen zijn gericht op toepassingen waarvoor positiebepaling en lokalisering nodig zijn, onder meer inspectie, constructie, landbouw, beheer van wagenpark en van activa, openbare veiligheid en kartering. Behalve positioneertechnologie zoals GPS, lasers en optiek biedt Trimble software die aansluit op de specifieke behoeften van de gebruiker. De Europese hoofdvestiging zit in Raunheim (bij Rüsselsheim).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven