Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking TNO en Feda

Tijdens De Industriële Week, die 5 tot en met 8 oktober wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht zullen op donderdag 7 oktober 2010 op het Feda collectief, TNO en Feda een intentieverklaring tot samenwerking tekenen. Doel van deze overeenkomst is om de leden van de Feda uit het MKB segment beter toegang te geven tot de innovatiekracht van TNO.

De gezamenlijke wens van TNO en Feda is om uiteindelijk te komen tot een Branche Innovatie Contract. Kennisinstituut TNO heeft als missie om innovatie in Nederland te stimuleren. Het MKB is een belangrijke drijfveer voor de Nederlandse economie. Daarom heeft TNO een apart programma om het MKB te helpen. De unieke en multidisciplinaire kennis van TNO maakt het, gestimuleerd door het Ministerie van Economische Zaken, mogelijk voor het MKB om innovaties te realiseren die zij met eigen middelen niet van de grond krijgen.

Branchevereniging Feda (Federatie Aandrijven en Automatiseren) heeft onder andere als missie om haar lidbedrijven op niet concurrerende technologieën meer met elkaar te laten samenwerken, waardoor de Nederlandse industrie versterkt. Door middel van kennisoverdracht, promotie en netwerken beoogt zij dit doel te bereiken en zodoende de positie van haar leden in de (innovatie)keten te versterken. De Feda wil door middel van het stroomlijnen van de vraag naar assistentie bij innovaties haar (MKB) leden helpen om laagdrempelig met kennisinstituten samen te werken. Het secretariaat van de Feda wordt gevoerd door de FME/CWM

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven