Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Parker Hannifin en Brammer

Parker Hannifin en Brammer hebben een strategische samenwerkingsovereen-komst getekend om het producten- en diensten-aanbod van beide bedrijven richting de markt te vergroten en te versterken. De overeenkomst heeft in eerste instantie betrekking op vijftien landen en is bedoeld om een breed Parker productprogramma van pneumatiek, hydrauliek, filtratie, slangen, koppelingen en instrumentatie te gaan leveren. Afnemers zijn de eindgebruikers en strategische klanten in markten als machinebouw, logistiek, procesindustrie, transport en bouwnijverheid.

De nieuwe samenwerking moet beide bedrijven voordelen bieden. Er worden twee sterke merken bij elkaar gebracht, die elkaar op vele fronten complementeren. De samenwerking stelt Parker Hannifin in staat om te profiteren van de internationale expertise van Brammer op het gebied van het beleveren van multinationals.

Anderzijds wordt Brammer toegang geboden tot het uitgebreide product-programma op het gebied van aandrijven en besturen van de nieuwe partner. Dit betekent dat voor de klanten in de MRO-markt een betere dienstverlening en ondersteuning kan worden geboden, die voor hen zal resulteren in een hogere productiviteit, efficiëntie en winstgevendheid van hun bedrijfsvoering.

Parker heeft al een van de grootste distributienetwerken ter wereld met een succesvolle combinatie van onafhankelijke distributeurs, ParkerStores, Hose Doctors en eigen vestigingen. Dankzij de samenwerking met Brammer in Europa zet Parker een belangrijke strategische stap om haar producten nog beter en sneller toegankelijk te maken voor hun klanten, waar zij zich ook bevinden. Daarnaast is de samenwerking een aanvulling op het distributienetwerk, waarbij ook nieuwe klanten worden bereikt.

Synergie
Door de samenwerking met Parker is er volgens Brammer een natuurlijke synergie tussen de beide bedrijven in de MRO markt, waarbij het uitgebreide productprogramma van Parker gecombineerd kan worden met de kennis en ervaring in distributie van Brammer. Samen leveren ze een compleet pakket aandrijftechniek met een back-up van snelle en efficiënte levering en technische dienstverlening.

Parker Hannifin is producent van componenten voor aandrijving, besturing en procesbeheersing. Brammer is een pan-Europese distributeur van technische componenten en gerelateerde diensten richting klanten in de MRO markt (maintenance, repair and operation).De samenwerking heeft betrekking op het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, België, Nederland, Oostenrijk. Zwitserland, Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven