Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Electro Abi en Nabtesco

Electro Abi is sinds enige tijd de officiële vertegenwoordiging van Nabtesco Precision Equipment Company voor de Benelux. Nabtesco Precision, onder-deel van de Japanse Nabtesco groep, is producent van cycloïde precisie-vertragingskasten. Deze kasten zijn ontworpen met het doel de prestaties en productiviteit van de klant te opti-maliseren. De producten zijn compact, lichtgewicht en bieden een hoge tor-siestijfheid en rendement.

De Nabtesco vertragingskasten zijn ver-krijgbaar in verschillende series, met zowel een holle als een volle as. Er is keuze uit een ‘ready to mount’ versie of een compo-nentenset. De componentenset biedt de constructeur de mogelijkheid om de vertragingskast compact te integreren. Er is een ruime variatie aan bouwgroottes, van 122 mm tot 543 mm, met keuze uit overbrengingen van 27:1 tot 258 : 1. Het nominaal koppel be-draagt, afhankelijk van de gekozen uitvoering, 60 Nm tot 8.800 Nm.

Technologie

De constructie van de vertragingskasten creëert een hoog draaimoment in een zo klein mogelijke behuizing en een bijzonder hoge schokbelastbaarheid (tot vijf keer het nominale koppel). Alle vertragingskasten van Nabtesco hebben een hoge torsiestijfheid en een speling < 1 boogminuut. Hiermee is deze serie geschikt voor toepassing in hoognauwkeurige toepassingen. De gepatenteerde tweetraps vertraging zorgt voor een sterke reductie van vibraties op het product en heeft een gering massatraagheidsmoment.

Behalve standaard series levert Nabtesco een serie precisievertragingen voor speciale applicaties, zoals gereedschapsmachines en NC draaitafels. Voor alle vertragingskasten zijn speciaal ontwikkelde smeermiddelen ver-krijgbaar.

Markt

De toepassingsgebieden zijn divers. Gedacht kan worden aan onder andere lastafelautomaten, antennerichtsystemen, robots, de halfgeleiderindustrie, gereedschapsmachines en automatische gereedschapswisselinstallaties. Het gegeven dat meer dan 70% van alle industriële robots wereldwijd is uitge-rust met de producten van Nabtesco illustreert duidelijk dat het de juiste keuze is voor precisie applicaties waar hoge kwaliteit en betrouwbare prestaties een grote rol spelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven