Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Eaton Electric en Phoenix Contact

Phoenix Contact en Eaton Electric hebben een samen-werkingsovereenkomst gesloten over de elektro-nische Contactron motor-starter met SmartWire-DT. Doel van de samenwerking is de ontwikkeling en uitvoe-ring van een gezamenlijke strategie voor een nieuwe standaard in de communic-atie-interface voor intelli-gente schakelapparatuur.

Beide innovaties, de Contactron elektronische startmotor van Phoenix Contact (foto) en het nieuwe communicatie- en aansluitconcept SmartWire-DT van Eaton, hebben betrekking op afmetingen, aansluittechnologie, robuustheid en betrouw-baarheid. De voordelen voor mechanische en systeem-engineers zijn minder benodigde ruimte, minder bedrading en hoog duurzaamheidsniveau.

In de kleinst mogelijke ruimte integreren de Contactron elektronische motorstarters motorschakel- en beschermende functies die voorheen afzonderlijk moesten worden ingesteld en bedraad met verschillende traditionele schakeleenheden. Ze zorgen daarmee voor een omwenteling in de vermogensbedrading in de schakelkast.

De combinatie met Eaton’s innovatieve SmartWire-DT technologie vervangt nu ook de complexe parallelle bekabeling van de besturings- en signaal-functies van de schakeleenheden door een echt ‘lean’ aansluitsysteem. De combinatie van SmartWire-DT en Contactron technologie stelt Eaton en Phoenix Contact in staat gezamenlijk de installatie van schakelkasten in de industrie aanzienlijk te stroomlijnen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven