Ga naar hoofdinhoud

Samenwerking Copa-Data en Mitsubishi Electric

De Europese Business Group  van Mitsubishi Electric Factory Automation en Copa-Data kondigen een samenwerking aan in het kader van het e-F@ctory Alliance Partner Program van eerstgenoemde. De belangrijkste focus van de samenwerking is de naadloze integratie van Copa-Data’s besturings- en visualisatiesoftware in de embedded C Controller van Mitsubishi Electric. Copa-Data wordt in Nederland vertegenwoordigd door SigmaControl, Mitsubishi Electric wordt op de markt gebracht door Koning & Hartman en Hiflex Automatiseringstechniek.

Meting op afstand en rapportages van apparatuur ‘in het veld’ worden steeds belangrijker in industriële, energie- en infrastructurele projecten. Bij verschillende soorten toepassingen komt het echter vaak voor dat verschillende protocollen worden gebruikt die naadloos dataverkeer complex maken. Door het ondersteunen van deze protocollen in de bestaande besturingssystemen kunnen engineeringtijd en inspanning aanzienlijk worden verminderd, met gegarandeerd veilige communicatietechnologie.

Mitsubishi Electric Europe is een partnership met Copa-Data aangegaan om deze aspecten aan te pakken en haar klanten een toegevoegde waarde te bieden door integratie van beide technologieën. De integratie van de Japanse hardware en de Oostenrijkse software biedt gebruikers toegang tot telemetrieprotocollen en daarmee de realisatie van data-acquisitie en en -verwerking op afstand.

Protocollen
Om eenvoudig data te verzamelen en statusrapporten van externe veldapparaten te verwerken, werkt de Melseq Q-series van Mitsubishi Electric met telemetrieprotocollen van Copa-Data. Met behulp van Straton, de IEC 61131-3 soft-PLC van Copa-Data, naar de C Controller CPU van Mitsubishi’s iQ platform krijgen gebruikers toegang tot een groot aantal stuurprogramma’s en communicatieprotocollen. Het gebruik van de IEC 61850 en IEC 61400-25 normen biedt voordelen voor stationautomatisering op afstand en projecten op het gebied van hernieuwbare energie.

Straton wordt volledig geïntegreerd als module in Copa-Data´s besturings- en visualisatie software en maakt een efficiënte configuratie mogelijk. Straton en Zenon (Copa-Data’s HMI/Scada-software, foto) benaderen dezelfde database en voorzien in een compleet geïntegreerde oplossing met het voordeel van onbeperkte datauitwisseling.

Zenon kan rechtstreeks communiceren met Mitsubishi’s iQ Platform dankzij de open structuur en de object-oriëntatie voor HMI en SCADA. Aangevuld met interfaces van derde partijen (zoals de meer dan 300 ‘native drivers’ en communicatieprotocollen in Zenon) profiteren klanten van afzonderlijke en flexibele overkoepelende oplossingen van veldniveau tot ERP.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven