Ga naar hoofdinhoud

SAI heeft Intermot overgenomen

De familie Pecorari, groot-aandeelhouder van SAI SpA, heeft aangekondigd dat ze Intermot heeft overgeno-men. Het definitieve akkoord is eind 2010 getekend, op 1 januari jongstleden was de overname voltooid en is de nieuwe organisatie in werking getreden. Intermot is de andere Italiaanse fabrikant van radiale plunjermotoren.

De planning is om naar een nieuw productiefaciliteit in Italië te verhuizen. Hier kunnen belangrijke verbeteringen aan het basis Intermot-ontwerp worden doorgevoerd om de prestatie en het rendement van de motor te verhogen.

Langdurige samenwerking
De strategische alliantie tussen SAI en Intermot is meer dan twintig jaar geleden gestart in een moeilijke economische periode. De Pecorari’s speelde een belangrijke rol in de opleving van de Intermot plunjermotor, met zowel financiële als technische ondersteuning. Verschillende significante techno-logische verbeteringen van de verdeler, krukas en de geïntegreerde centrale lagers van de motor maakte het mogelijk om een plaats in de markt terug te winnen. Dit leidde tot een verbeterde relatie met klanten, toeleveranciers en financiële instanties.

In het begin van de jaren negentig verdween de productie van spuitgiet-machines, een belangrijk toepassingsgebied van de Intermot plunjermotor, langzaam naar het Verre Oosten. Om deze verre markt toch zo goed mogelijk te dienen, werd in China een fabriek opgezet. Deze dochter-onderneming van Intermot in Ningbo is uitgegroeid tot de marktleider in China.

De nieuwe onderneming heeft potentie voor verdere groei, zeker in de markt voor grote radiale plunjermotoren. Met de ondersteuning van de expertise van SAI, wordt verwacht dat Intermot een belangrijke speler in de wereldmarkt zal worden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven