Ga naar hoofdinhoud

Safety Event 2011

Op 10 mei organiseert Mybusinessmedia voor de tweede maal het Engineering Event: Safety. Tijdens deze dag, die wordt gehouden in het Evoluon te Eindhoven, staan de nieuwe normen die gelden onder de Machine-richtlijn centraal, variërend van ISO 13849 (PL) en IEC 62061 (SIL) tot de nieuwe manipulatienorm EN-ISO 14119.

De industrie wordt overspoeld met een veelheid aan normen en richtlijnen, zoals Machinerichtlijn, Laagspanningsrichtlijn en ATEX Richtlijn. Voor bewe-gende machines vervalt op 31 december 2011 de EN 954-1 en daarmee vervallen ook de risicocategorieën. We mogen vanaf dat moment alleen maar van PL (Performance Level) en SIL (Safety Integrity Level) spreken.

Tijdens lezingen en learnshops gaan specialisten in op de nieuwe normen ISO 13849 (PL) en IEC 62061 (SIL) voor besturingstechnische veiligheid die vanaf 31 december a.s. in de plaats zullen komen van EN 954-1. Tevens zal de nieuwe manipulatienorm en opvolger van EN 1088, de EN-ISO 14119, onder de loep worden genomen aan de hand van een aantal concrete voorbeelden, waarbij de het voorkomen van manipulatie van veiligheid centraal staat. Dit gebeurt niet alleen tijdens de lezingen en interactieve learnshops, maar ook tijdens speciale Safety-doctor sessies waar van tevoren ingediende vragen door de Safety-doctors worden beantwoord.

Dagvoorzitter tevens spreker is Paul Hoogerkamp (Mecid). Verder bevat het programma weer vertrouwde namen van specialisten als Nick de With (Fusacon), Pouw Jongbloed (ROVC), Vladimir Dragosavic (NEC 44) en Harry Krosse (D& F Consultants).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven