Ga naar hoofdinhoud

Ruim 33.000 bezoekers voor Elektrotechniek

Elektrotechniek 2009 is succesvol afgesloten en dat wijst er op dat de branche op weg is naar herstel. De beurs trok 33.166 bezoekers. Absoluut gezien is dat minder dan in 2007, toen 35.956 bezoekers het evenement bezochten, maar toen waren de economische tijden heel wat beter. 

Ondanks de economische tegenwind die de afgelopen maanden in de branche werd gevoeld, hadden vele deelnemers alles uit de kast gehaald. Het beursthema ‘Innovatie & Relatie’ was goed ingevuld. De No Polish glasvezelconnector van 3M Nederland en de Master LED van Philips Lighting werden door respectievelijk een vakjury en het publiek bekroond met een ETOP Innovation Award.

Elektrotechniek bood de bezoekers een compleet overzicht van actuele trends en ontwikkelingen. Het seminar- en congresprogramma behandelde onderwerpen als verlichting, energiebesparing, domotica en beveiliging.

Bezoekers

Van de ruim 33.000 bezoekers was 47% eind- of medebeslisser en 26% adviseur. 31% kwam uit het installatiebedrijf, 27% uit de elektronische, elektronica- en overige industrie. Voor wat betreft de interesse per beurssector ging installatiemateriaal met 58% aan kop, gevolgd door verlichting met 47% en elektrotechnische apparatuur met 44%.

Project manager Irene Moon van beursorganisator VNU Exhibitions is tevreden. “De stijgende lijn is ingezet en men kijkt weer met vertrouwen uit naar 2010.”

De volgende editie van Elektrotechniek vindt plaats van 3 tot en met 7 oktober 2011 in de Jaarbeurs Utrecht.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven