Ga naar hoofdinhoud

ROVC vernieuwt cursus Elektrisch schakelen

Onderwijsinstituut ROVC heeft de cursus Elektrisch schakelen in een nieuw jasje gestoken. De doelgroep heeft meer behoefte aan kennis van industriële installaties. Daarom bestaat het lespro-gramma nu uit vier belang-rijke onderdelen: basisstof voor elektrotechniek, draaistroommotoren, schakelen met relais en het opsporen van storingen. Hierdoor sluit de cursus optimaal aan op de dagelijkse praktijk van cursisten.

De cursus is geactualiseerd aan de hand van de nieuwste technieken. Lesstof over gelijkstroommotoren is bijvoorbeeld vervangen door technieken op het gebied van draaistroommotoren, zoals softstarters en frequentieregelaars. De cursus is een uitkomst voor niet-elektrotechnici die in hun dagelijkse werkzaamheden in aanraking komen met elektrotechniek en elektrische schakeltechniek.

Cursussen elektrotechniek
Elektrisch schakelen is één van de eerste cursussen van ROVC. De opleider heeft meer ruimte gecreëerd voor industriële installaties, onder meer door het onderdeel huisinstallaties te laten vervallen. Dit wordt nu aangebeden in een aparte cursus, Monteur elektrische huisinstallaties.

Ook is een basiscursus elektrotechniek geïntroduceerd. Basis elektro-techniek: eerstelijns storingen en onderhoud is korter dan ‘Elektrisch schakelen’ en behandelt de componenten en globale opbouw van elektrische installaties. Deze cursus vormt hierdoor een goede vooropleiding voor de uitgebreidere variant Elektrisch schakelen.

Het volledige cursusaanbod Elektrotechniek & Elektronica vindt u op de website van het instituut.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven