Ga naar hoofdinhoud

ROVC start TechAcademy Maritiem

Opleidingsinstituut ROVC in Ede speelt met de nu opgerichte TechAcademy Maritiem in op specifieke opleidingsbehoeften uit de maritieme sector. Zo zijn de cursusdagen aaneengesloten, worden uitsluitend maritieme cases behandeld en komen de docenten uit de maritieme sector. Daarbij leren de cursisten alleen dat wat nodig is voor hun dagelijkse praktijk.

De TechAcademy Maritiem is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende spelers uit de binnenvaart, zeevaart, offshore en scheepsbouw, zoals IHC Merwede, Fugro en ThyssenKrupp Veerhaven. De academie, voorheen bekend als Scheepvaart & Offshore Academy, is anderhalf jaar geleden gestart en slaat goed aan in de branche. Gezien de groeiende vraag naar specifieke maritieme opleidingen is het cursusaanbod uitgebreid en is de naam omgedoopt tot TechAcademy Maritiem.

Een voorbeeld van een nieuwe opleiding is Matroos-Motordrijver voor de binnenvaart. Tot voor kort bestond er geen opleiding die een matroos annex machinist klaarstoomt voor de specifieke technische werkzaamheden op een schip. Daarnaast hebben rederijen behoefte aan communicatietrainingen. Hierom is de training ‘Leiderschap en communicatie voor zeevarenden’ ontwikkeld.

ROVC heeft belangrijke spelers uit de maritieme branche bij elkaar gebracht en geïnventariseerd welke opleidingsbehoefte er was. Dit heeft ertoe geleid dat de complete maritieme sector nu bediend wordt. Samen met de klanten neemt het onderwijsinstituut de concrete functies onder de loep: wat moet bijvoorbeeld een matroos-motordrijver precies kennen en kunnen om zijn vak goed uit te oefenen? De werkzaamheden en competenties staan steeds centraal.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven