Ga naar hoofdinhoud

ROVC officieel erkend MBO-opleidingsinstituut

ROVC, marktleider op het gebied van trainingen, opleidingen en advies & implementatie voor de Nederlandse industrie, is door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als officieel MBO-opleidingsinstituut.

Ludovic Hoytema van Konijnenburg, directeur ROVC: “Wij zijn zeer verheugd met de erkenning vanuit het ministerie. De invoering van competentiegericht onderwijs heeft ons doen besluiten om de erkenning aan te vragen. Bij competentiegericht onderwijs vormt wat een individu werkelijk moet kennen en kunnen om zijn beroep goed uit te voeren het uitgangspunt. Dit sluit precies aan op de wijze waarop wij sinds 1970 lesgeven. De MBO-opleidingen gaan onderdeel uitmaken van ons huidige opleidingenpakket, waarbij alleen dat leren wat de dagelijkse praktijk vraagt altijd het uitgangspunt vormt.”

Momenteel biedt ROVC al MBO-opleidingen voor bedrijven die in één keer een groep medewerkers willen opleiden via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Op deze manier kunnen bedrijven profiteren van de WVA (Wet Vermindering Afdracht loonbelasting), wat een besparing tot 2.706 Euro per medewerker per jaar kan opleveren. MBO-opleidingen voor individuele cursisten zijn inmiddels in ontwikkeling bij ROVC en worden in de loop van 2011 verwacht. Ga naar de website van ROVC voor meer informatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven