Ga naar hoofdinhoud

ROVC moderniseert opleiding Dieselmotoren

ROVC heeft het opleidings-aanbod op het gebied van dieselmotoren uitgebreid en vernieuwd. Het aanbod speelt in op de moderne dieselmotor. Behalve een cursus gericht op eerstelijns storingen en onderhoud van dieselmotoren wordt een opleiding geboden die verder de diepte in gaat. De uitge-breide cursus geeft praktisch inzicht in de werking, het onderhoud, het testen en afstellen van de moderne, snellopende dieselmotor.

Behalve deze twee opleidingen biedt ROVC een speciaal programma gericht op de scheepvaart en offshore industrie. In verband met de beperkte aan-wezigheid aan wal van werknemers in deze branche, is het concept in één week gegoten. Tijdens deze opleiding worden alleen de kleine diesel-systemen aan boord behandeld.

Nu milieueisen een steeds grotere rol spelen bij de bediening van diesel-motoren, stijgt de vraag naar deze opleiding. ROVC leert cursisten wat nodig is in de praktijk. In het practicum wordt er geoefend met het standaard onderhoud, routinecontroles van een groot aantal verschillende typen dieselmotoren, elektronische pomptimingcontrole en het bestuderen, demonteren en testen van regulateurs, een koelsysteem en verstuivers.”

Het gehele aanbod van opleidingen gericht op dieselmotoren is hier te vinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven