Ga naar hoofdinhoud

ROVC lanceert TechAcademy Food

0pleidingsinstituut ROVC breidt zijn dienstverlening uit met de TechAcademy Food. Deze Academy omvat opleidingen en cursussen speciaal gericht op de voedingsmiddelenindustrie. Met het nieuwe initiatief speelt ROVC in op het tekort aan goed opgeleide technici, die ook de foodsector parten speelt. Daarom ondersteunt ROVC diverse fabrikanten bij het verder ontwikkelen van zowel Voedingsoperators als Technische dienst medewerkers.

De jarenlange ervaring van ROVC in deze branche en een aanvullend Good Practice onderzoek naar de opleidingsuitdagingen van bedrijven uit deze sector hebben geresulteerd in de TechAcademy Food.

Het nieuwe initiatief is tot stand gekomen op basis van de specifieke behoeften, wetgeving en trends in de sector. Zo komen de docenten uit de praktijk en is er gekozen voor een modulaire cursusopbouw. De cursussen kunnen ‘in company’ worden gevolgd of op basis van open inschrijving. De TechAcademy Food is praktijkgericht en deelnemers leren alleen dat wat nodig is in de praktijk.

Specifieke taken
De voedingsmiddelenindustrie verschilt op een aantal vlakken met gewone productiebedrijven en verdient daarom specifieke aandacht. Uniek voor de branche zijn bijvoorbeeld de kennis en vaardigheden omtrent het voedingsproces, de receptuur, reinigen en desinfecteren. Met praktijkgericht opleiden wil ROVC slagvaardige medewerkers creëren. Een hogere productiviteit en een verbeterde concurrentiepositie zijn slechts enkele voorbeelden van de impact van slagvaardige technici.

Seminar
De lancering van de TechAcademy Food vindt plaats tijdens het seminar Slagvaardige medewerkers in de foodindustrie op 31 oktober in Ede. Tijdens dit seminar informeert het opleidingsinstituut over de laatste stand van zaken omtrent ontwikkeling en opleiding van Operators en TD’ers in de foodsector. Tijdens het seminar wordt tevens het Good Practice rapport uitgereikt.

Informatie en aanmelden kan via de website van de Techacademy Food.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven