Ga naar hoofdinhoud

ROVC introduceert Scheepvaart & Offshore Academy

ROVC, partner voor trainingen, opleidingen en advies & implementatie binnen de Nederlandse industrie, start met de Scheepvaart & Offshore Academy. De Academy legt zich toe op het technisch opleiden van ‘sea-based’ medewerkers. Met de introductie speelt ROVC in op de vraag vanuit deze branche naar flexibele en praktijkgerichte opleidingen voor medewerkers, zoals scheepswerktuigkundigen, electricians en mechanics. De geboden opleidingen kennen een aanpaste planning, omdat binnen deze branche lange periodes op zee worden afgewisseld met korte periodes aan wal.

Volgens Roel Greutink, Manager Ontwikkeling & Onderhoud Producten bij ROVC, hebben de scheepvaart en offshore te kampen met grote tekorten aan technisch personeel. Daarnaast blijkt ook in de praktijk dat de nieuwe generatie technici over onvoldoende praktijkervaring beschikt, waardoor de instroom zowel kwantitatief als kwalitatief onvoldoende is. Met de Scheepvaart & Offshore Academy wil ROVC helpen wij deze branche aan goed opgeleide technici.

De ROVC Scheepvaart & Offshore Academy heeft in samenwerking met diverse spelers uit de sector beroepsopleidingen ontwikkeld, gebaseerd op de meest voorkomende technische competentieprofielen. Fugro is één van die partners. Sander Rutgers, Personnel Development Manager bij Fugro: “Toen ROVC ons vroeg mee te werken aan de invulling van de Scheepvaart & Offshore Academy hebben wij direct toegezegd. Fugro heeft grote behoefte aan zelfstandige technici met een gedegen kennis van hydrauliek en elektrotechniek. Het initiatief van ROVC zorgt ervoor dat wij onze mensen in vijf aaneengesloten dagen kunnen voorzien van de juiste kennis en vaardigheden. Deze flexibele vorm van opleiden sluit goed aan op onze behoeften en hiermee realiseren wij sneller extra handen op de werkvloer.”

De beroepsopleidingen zijn modulair opgezet, waardoor cursisten alleen dat leren wat ze nodig hebben voor de dagelijkse praktijk. Omdat er veel internationale werknemers binnen deze sector actief zijn, zullen de opleidingen zowel in het Nederlands als Engels gegeven worden. Meer informatie hierover is hier te vinden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven