Branche nieuws

Routeco distributeur Rockwell Automation

Routeco, distributeur in industriële automatiserings- en besturingsproducten, wordt voorkeursdistributeur voor de Nederlandse markt voor Rockwell Automation. De samenwerking is opgezet om een betere dienstverlening te bieden aan de klanten van Rockwell Automation in Nederland. De Nederlandse Rockwell Automation klanten kunnen vanaf 1 oktober hun bestellingen plaatsen bij Routeco.

Routeco opereert vanuit zijn nieuwe vestiging in Best. Het bedrijf wil de klantenservice optimaliseren door een grote voorraad aan Rockwell Automation producten op voorraad te hebben. Een verbeterde logistiek met dagelijkse levering in Nederland en de mogelijkheid van dringende leveringen, dragen daar aan bij. Vanuit Best opereert ook een account management team met kennis van de Rockwell Automation producten.

Het is de strategie van Rockwell Automation om slechts met een beperkt aantal distributeurs te werken. Het Amerikaanse concern verwacht Rockwell Automation dat de distributeur een goede kennis heeft van de markt waarbinnen ze opereert en investeert in het bouwen van duurzame klantenrelaties in die markt. Zodoende kan de distributeur samenwerkingsverbanden met klanten uitbouwen voor geïntegreerde supply chain, productaggregatie, geavanceerde automatisering en lokale ondersteuning.

Routeco werd opgericht in 1978 en is uitgegroeid tot een belangrijke distributeurs in industriële automatiserings- en besturingsproducten in het Verenigd Koninkrijk. Hier heeft het bedrijf een verkoopnetwerk met meer dan 200 medewerkers. In 1998 werd Routeco GmbH opgericht met als doel de Oostenrijkse markt te bedienen. Dit jaar werd een entiteit opgericht in Nederland om hier de markt te bedienen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven