Ga naar hoofdinhoud

Rotor overgenomen door Regal Beloit

Per 1 september is Rotor in Eibergen overgenomen door het Amerikaanse Regal Beloit. Dat meldt een persbericht op de website van het beursgenoteerde Amerikaanse bedrijf. Eerder al werd Dutchi Motors in Arnhem onderdeel van Regal Beloit.

Rotor verkoopt standaard en speciale elektromotoren aan verschillende takken van industrie, waaronder de scheepsbouw, offshore en procesindustrie. Behalve in Nederland verkoopt Rotor ook motoren in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Japan. Het huidige managementteam van Rotor, bestaande uit Herbert Weekhout en Mario Pistone, blijft leiding geven aan het bedrijf en ziet de overname als een versterking van het bedrijf voor zowel klanten als aandeelhouders.

Volgens Henry W.Knueppel, Voorziter en CEO van Regal Beloit, kan het bedrijf door de overname van Rotor verder groeien in Europa. Het versterkt de commerciële positie van Regal Beloit in Europa en voegt bepaalde marktsegmenten toe. Regal Beloit, met het hoofdkantoor in Beloit, Wisconsin (USA), is een grote fabrikant van mechanische en elektrische aandrijftechniek. Het bedrijf heeft productiefaciliteiten, verkoop- en servicekantoren in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Europa en Azië. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven