Ga naar hoofdinhoud

Rotero vertegenwoordiger van Servomech én Linear-Mech

Door het succes van de – van oorsprong Spaanse – lijn Linear-Mech binnen het programma Servomech, heeft het Italiaanse bedrijf besloten dit label onder te brengen in een aparte onderneming. Hiermee brengt het bedrijf een splitsing aan in de ontwikkeling en productie van de grotere industriële aandrijvingen tot 1.000 kN (Servomech) en de kleinere lichte toepassingen tot ongeveer 10 kN (Linear-Mech). Sinds begin van dit jaar heeft Rotero als officiële vertegenwoordiger in Nederland van Servomech ook het alleenrecht voor Linear-Mech verkregen.

Het Italiaanse Servomech S.p.a. ontwikkelt en produceert in eigen huis een compleet programma lineaire actuatoren en vijzels. De producten worden gedurende het gehele productieproces getest hetgeen resulteert in een goede kwaliteit en een minimum aan onderhoud.

Splitsing Servomech en Linearmech
Eén van de merken die het bedrijf voerde is Linear-Mech; een speciale lijn met kleinere actuatoren die geschikt zijn voor krachten tot ongeveer 10 kN. Deze lichte en wat goedkopere producten vinden hun toepassing in onder meer het openen, sluiten en vergrendelen van deuren, hekwerken, luiken en deksels. Vanwege het succes van deze lijn, heeft Servomech besloten de producten van Linear-Mech onder te brengen in een afzonderlijk bedrijf dat geleid wordt door de dochter van de directeur eigenaar van Servomech.

Sinds begin 2011 heeft Servomech hiertoe een nieuw pand betrokken en heeft Linear-Mech in het oude pand voldoende ruimte gekregen om zich actiever op de markt te richten. Onder meer door het verder ontwikkelen en uitbreiden van het productenprogramma.

Het nieuwe bedrijf presenteerde zich voor het eerst officieel op de Hannover Messe in april 2011 met onder andere de nieuwe catalogus, lineaire actuatoren met kogelomloopspindel in nieuwe bouwgrootten, schroefactuatoren en tandwielmotoren voor roterende actuatoren. Het laatste product betreft een geïntegreerde oplossing met encoder, eindschakelaar en potentiometer. Met de opsplitsing zijn op korte termijn meer nieuwe producten te verwachten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven