Ga naar hoofdinhoud

Rolls-Royce breidt uit in Pernis

Rolls-Royce heeft zijn uit-gebreide en gemoderni-seerde Marine Service Centre in het Rotterdamse haven-gebied officieel geopend. Tevens werden de kantoren grondig gerenoveerd en opnieuw ingericht. Met de verbouwing en uitbreiding van het complex was een investering van ruim twee miljoen euro gemoeid. De investering is een nieuwe stap in de ontwikkeling van een wereldwijd netwerk van Marine Service Centres. Dat netwerk omvat momenteel reparatie- en onderhoudsactiviteiten in 34 landen, waar klanten terecht kunnen voor 24/7 ondersteuning.

Het Marine Service Centre in Pernis, dat in 2001 werd geopend, heeft na tien jaar een flinke uitbreiding ondergaan. De oppervlakte van de werkplaats werd uitgebreid naar 1.500 m2 en de apparatuur voor onderhoud en reparatie aan motoren en andere equipment werd gemoderniseerd.

De nieuwe ‘state of the art’ werkplaats in een van de drukste havens ter wereld stelt Rolls-Royce in staat om beter in te spelen op de behoefte van de klanten in de scheepvaart, de offshore-industrie en de marine. Reders zoeken naar mogelijkheden om de beschikbaarheid van hun schepen te optimaliseren. Het beroemde merk ondersteunt hen daarbij met een wereldwijd netwerk van hoogopgeleide onderhoudstechnici, moderne onderhoudswerkplaatsen en lange termijn service- en onderhoudscontracten.

Dicht bij de markt
Het Marine Service Centre in Pernis bedient een groot aantal klanten in de commerciële scheepvaart en de offshore-industrie, maar ook de Koninklijke Nederlandse Marine. Het Service Centre kan de complete range Rolls-Royce diesel- en LNG-motoren, trusters, stuurinrichtingen, lieren en schroeven repareren en onderhouden. De technici voeren ook onderhoud en reparaties uit aan boord van schepen. In sommige gevallen wordt belangrijk onder-houd onder water uitgevoerd zodat schepen niet in een droogdok hoeven te liggen.

De Rolls-Royce vestiging in Pernis biedt momenteel werk aan zeventig mensen (twee jaar geleden vijftig). Behalve de planning en uitvoering van service en onderhoud door heel Europa is de vestiging ook een regionaal centrum voor marketing en sales van het hele assortiment producten van Rolls-Royce Marine. De onderneming is ook bezig met de bouw van Marine Service Centres in Hamburg en het Poolse Gdynia, die in de zomer officieel geopend worden. Eind 2009 werd een Marine Service Centre in Genua geopend.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven