Ga naar hoofdinhoud

Rokafast wordt importeur Liqui Moly

Rokafast wordt de nieuwe importeur voor Liqui Moly in Nederland. Samen met grootaandeelhouder Rupro Beheer wil Rokafast het Duitse olie- en additievenmerk snel laten groeien op de Nederlandse markt. Rokafast zal ook gebruik gaan maken van de andere verkoopkanalen binnen de groep, zoals Rema Tip Top Nederland en Amtech Automotive.

“Er waren al wel eens contacten tussen ons en Liqui Moly”, zegt Rokafast-directeur Ronald Kroes. Maar door het grootaandeelhouderschap van Rupro, dat eind vorige maand bekend werd gemaakt, leidden die gespreken in korte tijd tot een klinkende deal: de importeur van bevestigingsmaterialen wordt leverancier van de additieven en oliën van het Duitse merk. De producten worden aan garagisten aangeboden via de eigen grossierskanalen van Rokafast en via die van Rupro. Voorheen werd het merk geleverd door Royal Trading. Nu is Rokafast de exclusief distributeur voor Nederland, zegt Kroes.

Volledig concept
“Liqui Moly is een A-merk met de homologaties van bijna alle autofabrikanten”, aldus Kroes. “Wij willen een volledig concept neerzetten, dus inclusief winkelinrichting en technische ondersteuning. Indien nodig, gaan we met de grossier mee op klantbezoek.”
Momenteel bedraagt het marktaandeel van Liqui Moly in Nederland niet meer “dan een paar procenten”, aldus Bernard de Graaf, directeur van Rupro Beheer. “Wat voor marktaandeel te realiseren is, is lastig te zeggen omdat de markt niet bijzonder transparant is. Maar dat er veel groei mogelijk is, is duidelijk.
 
In Duitsland heeft het merk een marktaandeel van bijna 30 procent en is het marktleider. Met de naambekendheid is ook in Nederland niets mis. We moeten het dus gaan winnen op technische en commerciële ondersteuning en een betrouwbare levering. Daarnaast gaan we natuurlijk benadrukken dat het merk door vrijwel alle autofabrikanten is goedgekeurd.”

Compleet assortiment
Dat vrijwel elke grossier al wel een paar oliemerken in het assortiment heeft, hoeft geen belemmering te zijn, vindt De Graaf. “Het gaat er uiteindelijk om wat je te bieden hebt. Wij bieden een A-merk met ondersteuning en goede leveringscondities. En we kunnen de olie leveren als onderdeel van een compleet pakket aan producten. Maar misschien belangrijker is nog wel dat er weinig oliemerken zijn die zo een compleet assortiment hebben, waar naast oliën bijvoorbeeld ook additieven, smeerstoffen en lijmen toe behoren.”

“We willen samen met Rokafast de ondersteuning voor workshops en winkeliers uitbreiden”, zegt Volker Gernth, export area manager bij Liqui Moly. “We hebben in Nederland een eigen account manager, die de buitendienst van Rokafast kan ondersteunen. Deze investering zorgt ervoor dat handelaren en reparatiebedrijven snelle en professionele hulp ontvangen waar nodig.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven