Ga naar hoofdinhoud

Robot Safety Seminar geeft risicoanalyse

Bedrijven die industriële robots inzetten bij automatisering van bedrijfsprocessen kunnen zich op drie donderdagen in oktober tijdens het Robot Safety Seminar laten informeren over het voorkomen en beperken van risico’s bij de inzet van robots.

Het streven naar een absoluut veilige werkomgeving bij inzet van robotica is één van de speerpunten van de Robotics Association Benelux (RAB). Deze vereniging van Nederlandse en Belgische robotleveranciers en system-integrators heeft daarom samen met Mikrocentrum het Robot Safety Seminar georganiseerd op 15, 22 en 29 oktober.

Tijdens event wordt aan de hand van een ‘onveilig’ praktijkvoorbeeld uitgebreid ingegaan op de gevaren en risico’s van robots. Specialisten uit verschillende disciplines geven antwoord op de vraag hoe je risico’s kunt beoordelen en kunt voorkomen, wat de laatste (machine-) richtlijnen zijn op dit gebied, welke veiligheidstechnieken en -componenten er beschikbaar zijn.

Aansprakelijkheid
Daarnaast wordt dieper ingegaan op de juridische kant van de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden van alle betrokken partijen. Robotintegrators zelf komen daarbij uiteraard ook aan het woord en laten zien hoe met inzet van de nieuwste ontwikkelingen de veiligheid rondom robotinstallaties gehandhaafd kan worden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven