Ga naar hoofdinhoud

Roboned conferentie ‘De drijvende kracht van Robotica’

Op 27 april organiseert Roboned haar eerste conferentie: ‘De drijvende kracht van Robotica: Technologie, Onderwijs en Maatschappij’. De conferentie zal zich richten op de aspecten die het mogelijk maken dat robots daadwerkelijk ingezet kunnen worden waar dat nodig is. En wel op een dusdanige manier dat de Nederlandse economie en de burger daar profijt van heeft. Een belangrijk aspect is technologie, maar zeker net zo belangrijk is onderwijs en maatschappelijke acceptatie.

Roboned is een platform voor bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke instellingen die zich bezighouden met robotica in Nederland. Het doel van Roboned is het ontwikkelen van visie op de gewenste Nederlandse roboticasituatie over een x-aantal jaren. Het uiteindelijke streven is het genereren van een sterke Nederlandse roboticamarkt.

Met deze conferentie wil Roboned een overzicht geven van de stand van zaken van de technologie. Gerenommeerde wetenschappers zullen uit de doeken doen wat er mogelijk is en bedrijven zullen laten zien wat zij kunnen toepassen. Laat u inspireren en sla zelf de brug tussen technologische ontwikkelingen en toepassingen!

(Voorlopig) Programma
9:30 Ontvangst
10:00 Opening en Keynote speaker
11:00 Minisymposium
Sessie 1: Vision&Sensors, Education in Robotics, Mechanisms&Control Sessie 2: Navigation&Movement, HMI&Safety, Society and Robots
13:00 Lunch en Beurs (productdemonstraties, posterpresentaties,
prototypedemonstraties)
15:00 Plenaire presentatie Strategische Agenda Robotica Nederland
16:00 Borrel

Locatie en contactgegevens
Het vergadercentrum van de Jaarbeurs in het Beatrix gebouw vlakbij Utrecht Centraal Station. Volg deze link voor de routebeschrijving. U kunt zich tot 11 april registreren via dit aanmeldformulier.

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met ir. D.J.B.A. Kranenburg-de Lange, Roboned platformmanager: d.j.b.a.kranenburg@utwente.nl of 053- 4892778.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven