Ga naar hoofdinhoud

Rittal viert gouden jubileum

Het idee om schakelkasten in serie te produceren in plaats van maatwerkproductie is afkomstig van Rudolf Loh, oprichter van Rittal. Zijn idee in 1961 was om behuizingen voor elektrische besturingen in bepaalde grootten stan-daard te produceren en af magazijn te leveren.

Het concept strekte zich al snel uit over het gehele gebied, toen Duitse autofabrikanten in 1971 de schakelkast van het bedrijf als standaard kozen. Door de opmars van de industriële automatisering breidde het merk zijn productassortiment aan. Zo werden klimatisering, stroomverdeling en IT-infrastructuur aan het programma toegevoegd.

Mijlpalen waren in 1985 de uitvinding van het PS 4000-koppelsysteem en koelaggregaten met CKF-vrije koudemiddelen. In 1999 verlegde Rittal met het TS 8-schakelkastsysteem de grenzen opnieuw. Dit systeem is 7,7 miljoen keer verkocht en vormt het platform voor de systeembouwdoos met op elkaar afgestemde producten, engineeringtools en services.

Vijftig jaar na de oprichting beschikt Rittal wereldwijd over twaalf produc-tielocaties, 63 dochtermaatschappen en veertig distributeurs.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven