Branche nieuws

Kiesling Maschinentechnik wordt onderdeel van Rittal International. Met deze aankoop breidt de internationale ondernemingsgroep zijn kennis op het gebied van schakelinstallatie- en besturingsbouw verder uit. Het in Dietzenbach gevestigde familiebedrijf Kiesling is specialist op het gebied van automatiseringssystemen voor de bouw van schakelinstallaties. Partijen hebben afgesproken geen informatie te verschaffen over de financiële gegevens van de transactie.

Kiesling Maschinentechnik heeft vanaf het begin veel aandacht besteed aan innovatie. Omdat de onderneming nu wordt gekoppeld met Rittal en Eplan, krijgt de onderneming internationale groeiperspectieven.

De laatste twee, onderdeel van de Friedhelm Loh Group, kunnen nu hun aanbod voor schakelinstallatie- en besturingsbouw uitbreden met handlingtechniek. In combinatie met het softwareplatform van Eplan en het schakelkastsysteem van Rittal kan de groep zijn klanten nu begeleiden bij de volledige toegevoegde waardeketen in de schakelkastbouw.

Rolf von Kiesling, uitvoerend vennoot van Kiesling Maschinentechnik GmbH en Dr. Thomas Steffen, directeur Onderzoek & Ontwikkeling bij Rittal, vormen nu samen het nieuwe bestuur van Kiesling Maschinentechnik.

Geschiedenis
Kiesling begon in 1970 als ingenieurskantoor met het uitwerken van klantspecifieke systemen voor de aandrijftechniek. In 1998 werd dit uitgebreid met machinetechniek en de ontwikkeling van de eerste bewerkingsmachine voor de schakelkastbouw. Met deze machine kunnen alle mechanische bewerkingsstappen bij het confectioneren van schakelkasten – zoals boren, draadsnijden en frezen van uitsparingen in één arbeidsgang – en met alle in de schakelkastbouw voorkomende materialen worden uitgevoerd.

Een actuele innovatie van Kiesling is het robotgestuurde Averex bekabelingscentrum (foto) dat het tijdrovende handmatige bekabelen van montageplaten moet vervangen en automatisch voor norm- en veiligheidsconforme aansluitingen moet zorgen.

De samenwerking met Rittal binnen de Friedhelm Loh Group geeft ook hier een goed resultaat: met de gegevens uit het Eplan Data Portal en de engineeringsoftware Electric P8 en ProPanel kan de complete schakelkast van Rittal virtueel worden opgebouwd. Een passende interface zorgt ervoor dat alle gegevens over de juiste klempositie en de juiste kabelgeleiding direct voor het aansturen van de Averex en andere machines van Kiesling kunnen worden gebruikt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven