Ga naar hoofdinhoud

Rexroth Semiconductor/Electronics verhuist

Bosch Rexroth Semiconductor/Electronics (in vroeger jaren bekend als Nyquist) verhuist op 25 november 2013 naar een nieuwe locatie in Eindhoven. Het onderdeel ruilt haar positie tegenover Eindhoven Airport in voor stadsdeel Strijp-S. De specialist in motion control trekt in bij zusterbedrijf Bosch Security Systems, dat gebruik maakt van soortgelijke expertisegebieden in software en elektronica.

“We leveren wereldwijd, dus we zouden naar Korea of Taiwan kunnen uitwijken”, vertelt Ad Scheepers, director sales industry sector semicon & solar. “Maar ook binnen de hightechsector van Eindhoven zijn we prima op onze plek.”

Veel smartphones, tablets, LED-verlichting, displays en solarsystemen zouden niet geproduceerd kunnen worden zonder de automatiseringstechnologie van deze tak van het Bosch Rexroth concern. De specialist in uiterst nauwkeurige bewegingstechnologie ontwikkelt producten en systemen die OEM’s in hun machines verwerken. Deze machinebouwers leveren op hun beurt aan bedrijven als Intel, Samsung en Apple.

Daarnaast ondersteunt Bosch Rexroth Semiconductor/Electronics de wereldwijde Bosch-verkooporganisaties die de lokale hightech-markt bedienen. De afzetgebieden liggen in West-Europa, Azië en USA, zoals Silicon Valley in Californië.

Strijp-S
Vanaf 25 november is de vestiging te vinden op de negende verdieping van een vernieuwd Philips-gebouw in Eindhoven. Scheepers: “Onze collega’s van Bosch Security Systems bemannen verdieping één tot en met acht. Onze nieuwe huisvesting levert voordelen op, zoals schaal- en synergievoordeel. Bovendien maken Security Systems en wij gebruik van soortgelijke expertisegebieden in software en elektronica.”

Het nieuwe onderkomen ligt in Strijp-S, een oud industrieterrein dat is getransformeerd tot creatieve en culturele ontmoetingsplek.

Toekomst
Dat Bosch Rexroth Semiconductor/Electronics in Eindhoven blijft, is geen toeval. Scheepers: ”Om in te kunnen spelen op de nieuwste ontwikkelingen in de halfgeleidermarkt willen wij ons vestigen in een van onze afzetgebieden.

Behalve op de productie van chips ligt onze focus op toekomstige toepassingen, zoals flexibele displays en nieuwe vormen van licht zoals OLED. Onze kennis van de bewegingstechnologie op submicronniveau is vergevorderd. Daarom hebben we een sterke positie in de top tien van OEM’s in de halfgeleiderindustrie.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven