Ga naar hoofdinhoud

Reich heeft wereldwijde ambities

Begin vorig jaar startte koppelingfabrikant Reich een eigen dochteronderneming in Nederland. Behalve de eigen koppelingen brengt de in Assen gevestigde vestiging in Nederland ook koppelingen van Desch en tandheugels en servowormwielreductoren van Atlanta op de markt. Ook verkoopt men Reich-producten in België. De onderneming wil echter niet zozeer mechanische componenten maar technologie verkopen.

Reich Kupplungen werd kort na de oorlog opgericht door de eerste generatie Reich. Momenteel staat de tweede generatie aan het roer en de bedoeling is dat de volgende generatie het stokje over een aantal jaren overneemt. In het verleden verkocht de onderneming haar producten uitsluitend via distributeurs.

Naar eigen vestigingen
Door de globalisering van de markt besloot de onderneming een jaar of twee geleden om zelf dochterondernemingen in het buitenland te starten. De grote afnemers zijn namelijk globale spelers, die lokaal ondersteuning willen.

De onderneming is gespecialiseerd in producten die men niet ‘zomaar’ via een webshop aanschaft. Er is een breed scala aan mogelijkheden en de fabrikant wil de klant helpen de beste keuze voor zijn specifieke applicatie te maken.

Met de eigen vestiging in Nederland wil men enerzijds de sterk aanwezige maritieme wereld te ondersteunen. Anderzijds vraagt de Nederlandse markt veelal kleinere series speciale producten die de fabriek naar een hoger technologisch plan tillen. Vanuit Assen wil men snel standaard koppelingen en reservedelen leveren en producten snel aanpassen.

Ondersteuning
Reich verkoopt vooral op techniek, op know-how. Als het juiste advies wordt gegeven en het juiste product aangeboden, volgt de afsluitende verkoop bijna vanzelf. Door direct contact met de klant kan men de ontwikkelingen in de OEM-markt beter volgen.

Zo zijn momenteel veel ontwikkelingen gaande rondom verbrandingsmotoren, waar de milieuwetgeving motorfabrikanten dwingt tot het toepassen van andere technologieën en bouwconcepten. Dat heeft consequenties voor de karakteristieken van het eindproduct, onder meer trillingsfrequenties en -niveaus en de thermische huishouding van motoren – en uiteindelijk voor de koppeling.

Reich is vooral actief in marktsegmenten waar een verbrandingsmotor als primaire aandrijving fungeert en daar is de koppeling (met name de flexibele koppeling) nog altijd een belangrijke component.

Leveringsprogramma
De belangrijkste productlijn betreft de Arcusaflex AC elastische koppelingen die vooral worden toegepast in combinatie met verbrandingsmotoren. Onder de aanduiding Arcusaflex VSK brengt de fabriek een serie elastische koppelingen met eigen lagering op de markt, die via een cardanas met een verbrandingsmotor worden verbonden.

Nieuw in het programma is het TOK koppelingssysteem (foto), dat met name is ontwikkeld voor testopstellingen voor verbrandingsmotoren en voor flexibel opgestelde motoren. Voor zware industriële (stationaire) toepassingen heeft het merk de MultiMont klauwkoppelingen in het programma.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven