Ga naar hoofdinhoud

Regal wil Europese markt veroveren

Regal is een snel groeiende motorfabrikant van Ameri-kaanse origine. Onlangs maakte de onderneming haar nieuwe wereldwijde structuur en productportfolio bekend. Het bedrijf benadrukt de wereldwijde ondersteuning, die lokaal wordt aangeboden, zijn nieuwe magazijn en ombouwwerkplaats in de Europese Unie, de verbe-terde serie premiummotoren van Rotor en de officiële introductie van de Marathon elektro-motoren.

Regel nam de afgelopen twee jaar Dutchi Motors in Arnhem en Rotor nl in Eibergen over. Met de combinatie van de Marathon motoren met de hoogefficiënte IE4-motoren van Rotor wil het concern de Europese markt veroveren. De organisatie denkt de Europese markt vooral een betere beschikbaarheid, meer keuze en een hoger rendement te kunnen bieden.

Regal verenigt een aantal motormerken die elkaar aanvullen, waaronder Marathon Electric, Leeson, en Rotor nl, waarbij in de Europese Unie wel enige opschoning plaatsvindt. Zo zal het merk Dutchi worden vervangen door Marathon. De merken Regal, Leeson en Marathon Electric zijn bekend in Amerika, terwijl Rotor nl een sterk en trouw klantenbestand heeft in Europa.

Met deze merken kan de onderneming een reeks van één- en driefasen motoren aanbieden, waaronder motoren voor ongebruikelijke of zware omstandigheden zoals ATEX explosievrije motoren, scheepsmotoren en trilmotoren. Het bedrijf levert ook koelwaterpompen voor gereed-schapsmachines, frequentieomzetters, wormaandrijvingen, motorappen-dages, remmen, geforceerde ventilatie-units, encoders en geleidingen.

Gehele traject
Regal heeft haar eigen fabrieken. Omdat ze niet afhankelijk is van joint ventures of derden, kan de onderneming een volledige kwaliteitscontrole en een verantwoorde inkoop van grondstoffen waarborgen. Daardoor kan ze zich ook focussen op een hogere efficiëntie en een kleinere afvalstroom op het hele traject vanaf het productieproces via de distributie tot de uitein-delijke aflevering.

Door haar recente investering in de Nederlandse vestiging heeft Regal dit jaar toegang gekregen tot een van de grootste magazijnen en ombouw-werkplaatsen van elektromotoren in Europa, zodat het bedrijf de Europese markt direct kan ondersteunen en beleveren. Doordat de fabriek slechts op enkele uren rijden staat, kan de plaatselijke voorraad worden ondersteund door een breed motorenaanbod. Volgens Regal kan alles van lichte motoren tot machines van 1 MW dezelfde dag nog worden klaargemaakt voor ver-zending.

Mario Pistone, voorheen commercieel directeur van Rotor, is managing director van Regal Corporation Europe. “Sinds Regal in september 2010 Rotor nl heeft aangekocht, kunnen we de klant niet alleen meer series maar ook een breder gamma aanbieden. Regal heeft als algemeen beleid dat merken en managementteams na een overname behouden blijven om elk team van de groepsvoordelen te laten profiteren, waardoor een goed productenportfolio ontstaat.

Door de introductie van het merk Marathon kunnen we vanuit het hart van Europa speciale én standaard motoren uit voorraad dezelfde dag nog leveren. De beschikbare motorvermogens beginnen heel laag en gaan door tot net onder 1 MW”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven