Ga naar hoofdinhoud

RecQ-keurmerk voor refurbished automation

JC-Electronics ontving onlangs het RecQ-keurmerk voor de kwaliteit en circulariteit van haar gereviseerde industriële elektronica. Een unicum, want daarmee horen ze wereldwijd bij de eerste twee bedrijven in de industriesector.

Reviseren volgens circulaire normen

De keurmeesters van DEKRA kijken voor het RecQ-label van Rcube naar de volledige keten van een refurbished product: inkoop, revisie, verkoop en aftersales. Met het behalen van dit keurmerk toont JC-Electronics aan elektronica betrouwbaar in te kopen, kwalitatief hoogstaand te reviseren en te repareren volgens circulaire normen. Daarnaast krijgen klanten 2 jaar garantie. In de markt ligt de garantietermijn voor nieuwe producten meestal op 1 jaar.

Kansen voor inkopers met oog voor circulariteit

Commercieel manager Caspar Botter ziet kansen met het RecQ-label op zak: “Voor overheden, corporates en bedrijven in de industrie is het verlagen van de ecologische voetafdruk topprioriteit. Dankzij dit keurmerk kunnen inkopers bij deze bedrijven met vertrouwen kiezen voor refurbished industriële elektronica van JC-Electronics. De kwaliteit en circulariteit zijn onafhankelijk vastgesteld. Daarmee is er eigenlijk geen andere keuze. Het is een ‘no-brainer’.”

Bewezen revisieproces voor industriële elektronica

Elektronica die gewerkt heeft, kan weer werken. “Dit idee is de basis van onze manier van werken. Sinds 2006 hebben we een reparatieproces ontwikkeld dat zo solide is, dat we altijd 2 jaar garantie geven op onze refurbished elektronica. Ook als elektronica obsolete is.” aldus technisch manager Wolter de Jong. In dit proces wordt de elektronica eerst professioneel gereinigd, zodat al het vuil verwijderd is. Vervolgens worden defecten en storingen verholpen en slijtagegevoelige componenten preventief vervangen. Tot slot wordt de elektronica grondig getest. Bij HMIs van bijvoorbeeld Siemens wordt ook gekeken naar de uiterlijke staat en wordt waar nodig de behuizing vervangen.

Industriële elektronica eenvoudig duurzaam inkopen

Caspar Botter vervolgt: “Met het behalen van dit keurmerk hebben we duurzaam inkopen van kwalitatief hoogwaardige industriële elektronica eenvoudig gemaakt. Je geeft oude en defecte elektronica een tweede leven. Daarmee bespaar je op kosten en grondstoffen met de garantie van topkwaliteit. En je verlaagt direct de ecologische voetafdruk van je productielijnen. Kortom: een win-winsituatie.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven