Ga naar hoofdinhoud

Recordjaar en veel noviteiten bij Turck

In de winterse atmosfeer van de Jenver-Skihalle in Neuss (D) hield Turck eind september zijn jaarlijkse persconferentie. Het staat al vast dat 2011 de boeken ingaat met een recordomzet, hoewel het consumentenvertrouwen dat in de zomer gedaald is duidelijk zijn weerslag heeft op de economische groei.

De verwachtingen voor 2012 zijn echter nog hoger. Om de groei te realiseren zijn er 300 werknemers aangetrokken, waarvan 130 logistieke planners en ingenieurs. Hiermee komt het aantal werknemers net boven de 3000, waarvan ongeveer de helft in Duitsland. Ook zijn er dochterondernemingen in Brazilië en Turkije opgericht. In Duitsland wordt in Halver een nieuwe fabriek gebouwd en in de Verenigde Staten een fabriek met magazijn uitgebreid.

UHF-RFID
Op het gebied van UHF-RFID is Turck een samenwerkingsverband aangegaan met RFID specialist Deijster Electronic. RFID wordt steeds meer toegepast in de (automobiel)industrie en in logistieke processen. Speciaal voor de vleesverwerkende industrie is er nu een nieuwe schrijf/leeskop met groter bereik die geschikt is voor gebruik in vochtige omgevingen. Verder heeft Turck zijn veldbusontwikkelingsactiviteiten versterkt met de overname van het MTX-aandeel van Eaton.

Het volledig artikel vindt u in het oktober-nummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven