Ga naar hoofdinhoud

RapidPro groeit door

RapidPro, het evenement rondom het snel ontwerpen en het snel maken van producten en prototypes, blijft doorgroeien. De derde editie van deze vakbeurs, georganiseerd door Mikrocentrum, trok eind februari 2625 bezoekers naar Koningshof in Veldhoven. Samen met de standbemanning van de zeventig exposanten en de sprekers leverde dit ongeveer 3000 aanwezigen op.

Onder de bezoekers bovenden zich machinebouwers, engineers, architecten, medici, ontwerpers, productontwikkelaars, instrumentmakers, kostuummakers en reparateurs van klassieke auto’s. Ook waren er de nodige zelfstandigen die deze technieken willen inzetten voor het maken van sierraden, kunstwerken, creatieve verlichting, (onderdelen voor) modelvliegtuigen en -treinen, enzovoorts.

Opvallend waren de vele jonge bezoekers van het evenement. Het aantal buitenlandse bezoekers was met in totaal 20% ook relatief hoog. Met deze omvang en bezoekersaantallen is RapidPro wereldwijd een van de grootste in zijn soort.

Steeds meer betaalbaar
‘RapidPro at home’ ligt binnen handbereik. Het aantal aanbieders van systemen voor de thuismarkt groeit sterk en de prijzen dalen. Ook systemen voor de professionele markt zullen de komende jaren in prijs dalen zodat het gebruik steeds meer betaalbaar wordt voor enkel stuks en grotere series. Verder zal het aantal bedrijven dat diensten aanbiedt om snel en nauwkeurig producten te maken de komende jaren sterk toenemen.

Dit jaar werd voor het eerst de RapidPro award uitgereikt. Deze award ging naar de RapidPro exposant met de meest spraakmakende innovatie, vernieuwende technologie of het meest aansprekende product. De jury koos unaniem LuxeXcel als winnaar.

De volgende editie vindt plaats op 26 en 27 februari 2014. Foto: Benny Gudde.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven