Branche nieuws

RapidPro 2014 groeit en wordt gesplitst

Het vakgebied rond 3D printen en het snel maken van prototypes en producten groeit razendsnel. Door de veelzijdigheid in technologieën zijn er grote verschillen ontstaan in type aanbieders en in kennisbehoefte van gebruikers. Mikrocentrum volgt deze trend op de voet en vond haar beurs op dit gebied, RapidPro, klaar voor verandering. Voor de komende vierde editie wordt het evenement opgesplitst in RapidPro Industrial en RapidPro Home Professional.

3D printen is hot maar niet nieuw. De techniek is al meer dan twintig jaar in ontwikkeling met bedrijven en instellingen als NASA, GE Aviation en Boeing als drijvende kracht. 3D printen maakt het mogelijk om snel en goedkoop vanuit huis een nieuw product of dienst te lanceren, maar biedt ook nieuwe business kansen voor startende ondernemers, MKB’s en grote OEMs.

“De grote diversiteit aan mogelijkheden betekent ook een grote diversificatie in kennisbehoefte”, constateert beursmanager Els van de Ven. “Het is goed geweest het kennis- en productaanbod in voorgaande edities op één vloer te bundelen. Maar de markt is nu klaar voor een nieuwe opzet met twee co-events. Zo vindt zowel de b2b-gebruiker als de home professional sneller waar hij of zij naar op zoek is.”

Industrial en internationaal
De industrie kan zijn hart ophalen op RapidPro Industrial 2014. De vertrouwde combinatie van beursvloer met congres biedt voor ieder wat wils. Van de Ven: “Van de exposanten die zich hebben aangemeld, is bekend dat ze garant staan voor een totaalaanbod van hoogwaardige apparatuur, grondstoffen, software en diensten. Zo zijn er industriële additive manufacturing machines en is er professionele apparatuur voor scannen, meten en digitaliseren. Zowel metaal, kunststof als technisch keramiek wordt hierbij belicht.

Het congresprogramma is stevig en internationaal. Er zal aandacht zijn voor bekende segmenten als medisch en dentaal, maar ook voor sectoren zoals automotive, luchtvaart, architectuur, juwelen en machinebouw. De lezingen geven een totaaloverzicht van de verschillende Europese projecten die momenteel lopen of recentelijk zijn afgerond.”

Home Professional
Professionele thuisgebruikers zoals (industrieel) ontwerpers, kunstenaars en jonge ondernemers zijn op RapidPro Home Professional aan het juiste adres. Op deze beursvloer zijn diverse leveranciers te vinden van 3D-printers, materialen en software die zijn toegespitst op deze gebruikers.

Van de Ven: “Het aanbod 3D-printers is de afgelopen tijd sterk toegenomen. De prijzen zijn fors gedaald. Dit biedt kansen voor de home professional die nu betaalbaar prototypes of unieke enkelstuks eindproducten kan maken. Om deze groep verder te helpen, hebben we op RapidPro Home Professional naast producten ook lezingen en workshops die de home professional helpen meer uit 3D-printing te halen.

RapidPro Industrial en RapidPro Home Professional 2014 vinden gelijktijdig plaats op 26 en 27 februari 2014 in NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Bezoek aan beide beurzen is gratis.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven