Ga naar hoofdinhoud

Rapid prototyping bij Haydon Kerk

Haydon Kerk Motion Solu-tions, een divisie van Ametek/Precision Motion Control, gaat zijn klanten voor een aantal product-groepen rapid prototyping diensten aanbieden. Het gaat om de Kerk spindels, splines en geleidingen en RGS en ScrewRail lineaire actuato-ren. Dankzij deze technieken kan het bedrijf in korte tijd prototypes in productie-kwaliteit van op maat gemaakte configuraties aanleveren. Dit geldt ook voor samenstellingen met Kerkite high-performance compo-sietpolymeren en Kerkote TFE coatings.

Ook Nederlandse klanten kunnen via distributeur Rotero gebruik maken van deze dienstverlening mits het potentieel groot genoeg is. Voor de Verenigde Staten bedraagt de levertijd ongeveer een week levertijd, voor Europa moet op circa twee weken worden gerekend.
 

Haydon Kerk heeft onlangs meer dan een miljoen dollar geïnvesteerd in productiemiddelen, waaronder snel in te stellen CNC-machines die het de fabrikant mogelijk maken om rapid prototyping diesten aan te bieden voor het programma van Kerk producten. Alle producten onder dit merk zijn onderhoudsvrij en vereisen geen aanpassing of smering.

Programma en levertijd
Tot het aanbod behoren onder meer op maat gemaakte en spelingvrije spindel-moer-ontwerpen, volledig machinaal bewerkte schroeven in meer dan driehonderd diameter- en belastingcombinaties, roestvast stalen spline assen, geleiderails en complexe geleidingssystemen. Het bedrijf levert roestvast stalen spindels in diameters van 2 mm tot 24mm voor dynamische belastingen tot 225 kg.

Producten die niet via rapid prototyping worden gemaakt, kunnen doorgaans in vier weken of eerder worden verscheept. Een groot aantal componenten en samenstellingen kan online worden besteld . Ook stelt het bedrijf op zijn site voor zijn gehele productlijn configureerbaar CAD downloads, technische informatie en wereldwijde contactinformatie beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven