Ga naar hoofdinhoud

ProjectHunters voor studenten techniek

Naast de HBO opleiding Werktuigbouwkunde in Delft is sinds kort het studenten-bedrijf ‘ProjectHunters’ gevestigd. Dit nieuw bedrijf bestaat uit een drietal vierdejaarsstudenten die het bedrijfsleven in contact willen brengen met studenten die op zoek zijn naar een bedrijfsopdracht. Bedrijven kunnen gebruik maken van een frisse en enthousiaste inbreng door toekomstige ingenieurs.

Projectonderwijs is een vorm van onderwijs die al geruime tijd bestaat en steeds populairder wordt. Zowel bij het bedrijfsleven als bij de studenten. Niet zo vreemd aangezien het een win-win situatie oplevert: een specifiek bedrijf kan tegen relatief lage kosten een vraagstuk kwijt bij een groep van vier tot acht studenten die er met een frissen blik tegen aan kijkt. In veel gevallen komen de groepen met verrassende ideeën waarmee vraagstukken op feitelijk professionele wijze worden opgelost. De student profiteert op zijn beurt van het mogen werken aan een non-fictieve opdracht in plaats van het uitvoeren van een practicum dat al tien jaar oud is.

Oprichter van ProjectHunters Alwart Boers: “Er zijn in de korte tijd dat we bezig zijn al verschillende bedrijven gekoppeld aan studenten, maar we willen het graag nog wat groter aanpakken. En dat moet zeker kunnen want we hebben inmiddels gemerkt dat het zowel voor bedrijven als studenten moeilijk is om elkaar te vinden. Wij helpen beide partijen!”

Voor wie?
Voorwaarde voor de deelnemende bedrijven is dat zij technisch georiënteerd zijn en bovendien affiniteit met innovatie hebben. En uiteraard moeten ze een projectmatige opdracht beschikbaar hebben op HBO-niveau. Natuurlijk liggen deze opdrachten niet direct klaar, maar wie even nadenkt komt al snel op vele problemen die het waard zijn om eens nader te beschouwen. Optimalisatie van processen, technische productieproblemen of tekortkomingen, terugdringen van de uitval, verhogen van duurzaamheid, productontwikkeling enzovoort. Vaak is daar intern geen tijd voor en kunnen enthousiaste studenten bedrijven een heel eind op weg helpen!

Omdat de ambities van de heren van ProjectHunters niet op het commerciële vlak liggen, het hoofddoel is om het projectonderwijs én zichzelf te ontwikkelen, zijn er nauwelijks tot geen directe kosten verbonden aan een samenwerking met de studenten.

ProjectHunters is ook te benaderen voor bedrijven die stageplaatsen, afstudeerprojecten of vacatures voor een bijbaantje (op technisch HBO-niveau) hebben.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven