Branche nieuws

Prioriteit voor internetsecurity

Prioriteit voor internetsecurity

De Automation Fair, de beurs die Rockwell Automation ieder jaar in de Verenigde Staten organiseert, was dit jaar voor het eerst in Houston. De 22ste editie, die tevens samen viel met de 110de verjaardag van het belangrijkst merk Allen-Bradley, werd 13 en 14 november gehouden in het beurscomplex George R. Brown.

In het hart van de Amerikaanse olie-industrie was er veel aandacht voor de belangrijkste trends, veiligheid en energie-efficiëntie in de automatiserings- en in de procestechniek. Op de Automation Fair waren meren dan honderd partners van Rockwell aanwezig waren; niet alleen productiepartners uit de toeleverindustrie, maar ook bedrijven die al jaren systemen ontwerpen met componenten van de automatiseringsleverancier.

Internetsecurity

Volgens Keith Nosbusch, CEO van Rockwell Automation, staan we aan de vooravond van een grote verandering. De wereldbevolking zal in 2020 richting de 8 miljard gaan en bijna volledig met elkaar verbonden zijn via het internet. Het belangrijkste deel van de communicatie en besturing zal via het internet gaan. De opmars van Ethernet/IP, die enkele jaren geleden is ingezet, zal er voor zorgen dat besturingen op elk niveau via het internet met elkaar verbonden kunnen zijn.

Deze visie waarbij mensen aan processen, apparaten en data zijn verbonden, wordt door Nosbusch ‘The Connected Enterprise’ genoemd. De evolutie van een slim en veilig internet moet zorgen voor duurzame en concurrerende technologieën met geoptimaliseerde fabrieken en logistieke netwerken. De grote hoeveelheid data en software in de productie industrie vereisten een inspanning die groter is dan in enig andere sector.

Netwerkspecialist Cisco, waarmee Rockwell jaren geleden een samenwerkingsverband is aangegaan, schat in dat er de komende tien jaar voor bijna 15 miljard dollar aan omzet in de technologie van deze ‘internet van alles’ gaat zitten. Een kwart van dit bedrag zal nodig zijn voor de productieindustrie; een kleine industriële revolutie staat dus voor de deur. Nosbusch: “Dit is een van de grootste kansen die producenten van automatiseringstechniek ooit hebben gehad”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven