Ga naar hoofdinhoud

Precisiebeurs in teken van internationalisering

De negende Precisiebeurs op 2 en 3 december staat in het teken van internationali-sering. Het lezingenpro-gramma heeft als thema ‘Internationale markt-kansen’, het aantal bezoekers en exposanten uit het buitenland vertoont al jaren een stijgende lijn. Net als in voorgaande jaren is het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven plaats van handeling voor het evenement. Organisator is het Mikrocentrum in Eindhoven.

Op de Precisiebeurs worden systemen en oplossingen getoond die het mogelijk maken om steeds sneller en nauwkeuriger systemen te ontwikkelen en te produceren. Op de kennis- en netwerkbeurs presenteren zich ruim 200 bedrijven uit de Hightech Industrie, van fijnmechanica tot micro- en nanotechnologie.

Parallel aan de kennis- en netwerkbeurs wordt een groot aantal lezingen gehouden door kennisinstituten en gespecialiseerde toeleveranciers. Op de agenda staan onder meer lezingen over dynamisch balanceren, multifysica simulaties, real-time Linux, een teruggekoppelde positioneerstage in het MEMS domein, 3D vision, generatortechnologie voor windturbines en trillingdemping met zes vrijheidsgraden.

Technology Hotspot

Op de zogeheten Technology Hotspot presenteren universiteiten en onderzoeksinstellingen hun onderzoek in precisietechnologie en aanverwante gebieden. De drie universiteiten (TU Delft, Universiteit Twente en TU Eindhoven) presenteren zich gezamenlijk vanuit het samenwerkingsverband 3TU. Daarnaast zullen de Katholieke Universiteit Leuven, Flanders’ Mechatronics Technology Centre (FMTC), Fraunhofer IPT, Keteq/InduTeq, Sports & Technology, InnosportNL, Hogeschool Utrecht, Avans Breda, Fontys Eindhoven en LIS acte de présence geven. Tijdens de beurs zijn er ook nog presentaties van Brainport, de Zuidoost-Nederlandse hightech-gemeenschap, en Euspen (European Society for Precision Engineering and Nanotechnology).

De beurs is geopend van 09.30 u tot 17.00 u en is gratis te bezoeken na voorregistratie op de website. Ook congres, naslagwerk, beursmagazine, drankjes en parkeren zijn gratis.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven