Ga naar hoofdinhoud

Pool Trading overgenomen

Het Sliedrechtse Pool Trading heeft nieuwe eigenaren. Erik Boomsma verwerft samen met de Amsterdamse investeringsmaatschappij MKB Fonds de meerderheid van de aandelen van de groothandel in voornamelijk tweedehands dieselmotoren, keerkoppelingen en generatorsets. Ook het zittend management verwerft een deel van de aandelen. Een en ander is begeleid door Marktlink Fusies & Overnames uit Amsterdam.

Bij de overname zijn vier partijen betrokken: verkoper, Boomsma, ABN Amro en MKB Fonds. Volgens Marktlink Fusies & Overnames past de transactie in een trend. Waar voorheen bij een transactie koper en bank de financiering invulden, zitten nu meer partijen aan tafel om tot een geslaagde transactie te komen. MKB Fonds voelt deze trend goed aan en fungeert steeds vaker als verlengstuk van de bank.

Sinds de oprichting in 1994 waren vijf aandeelhouders bij Pool Trading betrokken. Twee daarvan voerden de dagelijkse leiding van Pool Trading, de overige drie acteerden op afstand. In 2012 werd tot verkoop van de onderneming besloten, omdat één van de twee actieve aandeelhouders de pensioensgerechtigde leeftijd naderde.

Na een inventarisatie van Marktlink troefde Boomsma 115 andere geïnteresseerde partijen af. Hij wordt op strategisch niveau bijgestaan door MKB Fonds, voor wie Pool Trading na participaties in onder meer StaminaGroup en Machinefabriek Bouman, de achtste investering in ruim een jaar tijd is.

Doel voor Pool Trading

Jaarlijks verhandelt Pool Trading honderden motoren aan landen als China, Chili en Egypte. De inkoop vindt voornamelijk op Europees niveau plaats, de afnemers uit de industriële en maritieme sector zijn verspreid over de hele wereld.

Het doel van de nieuwe eigenaren is om met name de aanbodzijde te vergroten. De toevoer van goederen is op dit moment de flessenhals van het bedrijf. Bij de inkoop van bepaalde typen motoren is vooraf goed in te schatten welke kopers geïnteresseerd zijn en wat ongeveer de marge wordt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven