Ga naar hoofdinhoud

Polyketting groeit na doorstart

Polyketing in Zelhem, producent van transportbanden, is succesvol doorgestart. Na het faillissement in december belandden de 40 werknemers op straat. Inmiddels draait het bedrijf met een goedgevulde orderportefeuille weer met 34 medewerkers. Nieuwe eigenaar-directeur van Polyketting is Ton de Groot, die het bedrijf overnam.

Enkele van de ontslagen werknemers mochten van het UWV via een zogeheten proefplaatsing terugkeren in de oude baan. De proefplaatsing van 23 medewerkers is vorige week omgezet in een aanstelling. Polyketting maakt hoofdzakelijk transportbanden voor de voedselindustrie en specialiseert zich momenteel in het ontwerpen en produceren van moderne lopende-bandsystemen.

Salesdirecteur Henk-Jan Visser: “Gelukkig weet de markt ons nog steeds te vinden en komen er zelfs verzoeken om nieuwe generaties van de machines. Die krijgen slimme buffertechnieken, zodat bijvoorbeeld flesjes frisdrank of pakken melk netjes in de wacht worden gezet in geval van een storing. En loopt het systeem weer, dan gaan de eerste producten er als eerste uit.” Volgens visser groeit Polyketting zelfs op dit moment en is het bedrijf ook trots om een multinational als Unilever als klant te hebben.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven